1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Almanya 12 bin 500 Afganı Sınırdışı Ediyor
Almanya 12 bin 500 Afganı Sınırdışı Ediyor

Almanya 12 bin 500 Afganı Sınırdışı Ediyor

Alman hükümeti çok sayıda Afganı sınır dışı etmeye hazırlanıyor. Hükümete göre 12 bin 500 Afganın ülkeyi terketmesi gerekiyor.

04 Aralık 2016 Pazar 21:36A+A-

Almanya İçişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü hafta sonunda hükümetin çok sayıda Afganı sınır dışı etmeyi planladığını doğruladı. Sözcü Afganistan ve Almanya arasında sağlanan anlaşmaya göre Almanya'dan sınırdışı edilecek Afganların bu ay içinde ülkelerine gönderilmeye başlayacağını belirtti. Sözcü gönderilecek olanlar arasında gönüllü olarak dönmeyi isteyenlerin yanı sıra Almanya'da oturma iznine sahip olmayan Afganların da bulunduğunu söyledi. 

Ekim ayında Almanya ile Afganistan arasında, iltica başvurusu reddedilen Afganların sınır dışı edilmeleri konusunda bir anlaşma imzalamıştı. Almanya Afganları ülkelerine gönderme karşılığında Kabil'e mali yardım yapacak. Haftalık der Spiegel dergisi son sayısında bu ay içinde 50'ye yakın Afganın ülkelerine gönderileceğini duyurdu.

Federal hükümet Eylül ayı sonunda 12 bin 500 Afganın ülkeyi terketmek zorunda olduğunu açıklamıştı. Sol Parti'nin verdiği soru önergesi üzerine yapılan açıklamaya göre bu yıl Eylül'e kadar Almanya'dan Afganistan'a sadece 27 Afgan sınır dışı edildi. Almanya'da yaşayan Afganların toplam sayısı 247 bin olarak açıklandı.

İnsan hakları kuruluşu Pro Asyl haber dergisi Spiegel'a yaptığı açıklamada, Afganların sınır dışı edilmesini eleştirdi. Örgüt ülkede güvenliğin çok kötü halde, siyasi ve ekonomik durumun ise vahim olduğunu belirtti.

Kaynak: Dwelle

HABERE YORUM KAT