1. HABERLER

  2. HABER

  3. Alman Şair: “Mültecileri Evlerimizde Ağırlayalım”
Alman Şair: “Mültecileri Evlerimizde Ağırlayalım”

Alman Şair: “Mültecileri Evlerimizde Ağırlayalım”

Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Alman şair Günter Grass, 2. Dünya Savaşından sonra doğudan gelen mülteciler için yapıldığı gibi, ülkeye sığınan mültecilerin Almanların özel meskenlerine yerleştirilebileceğini söyledi.

28 Kasım 2014 Cuma 11:24A+A-

Alman yazar ve şair Günter Grass, Yazarlar Birliği PEN tarafından düzenlenen bir toplantıda yaptığı konuşmada, 2. Dünya Savaşından sonra doğu Avrupa'dan Almanya'ya geri dönen Alman mültecileri hatırlatarak, o günlerde batıdaki Almanların bu göçmenleri evlerinde ağırlamaya mecbur edildiğini söyledi. Almanların yardıma hazır olduklarını belirten Grass, gerekirse zorunlu yerleştirmenin günümüzde de uygulanabileceğini belirtti.

Grass, 2. Dünya Savaşından sonra bu uygulamayla, doğudan geri dönen 14 milyon Alman ve Alman asıllı insanların hızlı bir şekilde toplum içinde yerlerini almalarının ve kendi ayakları üstünde durabilmelerinin sağlandığını kaydetti. Nobel Edebiyat Ödüllü Alman şair ve yazar Grass, 'Bu göçmenler ve daha sonra da misafir işçiler olmasaydı, Alman refah mucizesi gerçekleşmezdi.' dedi.

PEN tarafından düzenlenen toplantıda 'Avrupa Kale'sinin nasıl aşılabileceği tartışıldı. Yazarlar, politikanın açık başarısızlığının sadece mülteci siyasetinde görülmediğini, batının Berlin duvarının yıkılmasından sonra, engelleyici düşüncenin ortadan kalkabileceği, yoksullarla zenginler arasındaki farkın giderilebileceği umudu konusunda şaşırtıcı bir şekilde olumsuz hareket ettiğini dile getirdiler. PEN Başkanı Josef Haslinger, dünyadaki duruma işaret ederek, 'Yeni bir tehlike bölgesine sürüklendik.' dedi. (Dünya Bülteni)

HABERE YORUM KAT