1. HABERLER

  2. HABER

  3. ‘Allah’tan Başkasından Korkmam’
‘Allah’tan Başkasından Korkmam’

‘Allah’tan Başkasından Korkmam’

Çeçenistan’ın Rusya yanlısı devlet Başkanı Ramazan Kadirov’a bağlı tetikçiler tarafından İstanbul’daki evinde infaz edilmek istenen Şemseddin Batukayev, neler yaşadığını ve duygularını Akit’e anlattı.

13 Ekim 2011 Perşembe 06:03A+A-

 

Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov’un ölüm emri verdiği mücahidlerin isimlerinin yer aldığı listede adı geçen ve kaldığı evde infazı son anda önlenen Çeçenistan Eski Şeriat Mahkemeleri Reisi Şemsettin Batukayev, “Uzunca bir zamandır Kadirov’un ölüm listesindeyim. Allah’tan başkasından korkmuyorum. Ecelim belli, Allah’ın emrettiği zaman öleceğim. O yüzden de Kadirov’dan da, ölümden de korkmuyorum” dedi.

Çeçenistan’ın Rusya yanlısı devlet Başkanı Ramazan Kadirov’a bağlı tetikçiler tarafından İstanbul’daki evinde infaz edilmek istenen Şemseddin Batukayev, neler yaşadığını ve duygularını Akit’e anlattı. Rus kuklası Kadirov’un ölüm listesinde bir numara olduğu ortaya çıkan ve Çeçenistan’dan gelen tetikçi Barhram Batumaev tarafından öldürülecekken güvenlik görevlisinin uyanıklığı sayesinde öldürülmekten son anda kurtulan ve zanlıların dün adliyeye sevkedilmeleri sonrası, Çeçenistan Eski Şeriat Mahkemeleri Reisi Şemsettin Batukayev, evinin kapılarını Akit’e açtı.

“ALLAH YOLUNDA ÖLECEĞİM”

Ramazan Kadirov’un Rus yanlısı politikalar izlediğine ve kendilerinin Kafkasya’da sürdürdüğü cihaddan rahatsız olduğuna işaret eden Batukayev, “Ben uzunca bir zamandır onun ölüm listesindeydim. Allah’tan başkasından korkmuyorum. Ecelim belli, Allah emrettiği zaman öleceğim. O yüzden Kadirov’dan da, ölümden de korkmuyorum. Önümde iki türlü seçenek var; ya Allah yolunda öleceğim, ya da Kadirov’un istediği şekilde bir hayat sürdükten sonra öleceğim. Ben Allah yolunda ölmeyi seçiyorum” dedi.

Rusya yanlısı Çeçenistan Devlet Başkanı Kadirov’un halkına yüz çevirdiğini söyleyen Batukayev, “Kadirov’un nasıl birisi olduğunu en iyi Allah biliyor. Buradan bakınca fenalıklar işleyen, hududu çiğnemiş, halkına yüz çevirmiş bir zalimden başkası görünmüyor. Rabbim Kadirov’u hidayete erdirsin” diye konuştu.

İNFAZLAR, KAFKASYA İSLÂM BİRLİĞİ DAVASINI YÜCELTİYOR

Rus ajanlar tarafından İstanbul’da yapılan infazlarla çok önemli insanlar kaybettiklerini ifade eden Şemsettin Batukayev, bu kayıpların Kafkasya İslâm Emirliği davasını daha da yücelteceğini ifade etti. Batukayev, “Kafkas ve Çeçen davasında çok önemli rol oynamış insanlarımızı şehit verdik. Ama biz inanıyoruz ki bu kayıplar, direnişimize bereket olarak yansıyacaktır. Kafkasya İslâm Emirliği bütün bu yaşananlardan daha da güçlenerek çıkacaktır. Biz Allah (c.c.) yolunda çalışıyoruz. Yüce Allah da bize yardım edecektir” ifadelerini kullandı. Batukayev, kendilerinin hedef seçilmesini ise Kafkasya’daki İslâmî mücadelenin simgeleşmiş isimleri olmalarına bağladı.

FAHRETTİN DEDE / YENİ AKİT

HABERE YORUM KAT