1. HABERLER

  2. HABER

  3. Alkolsüz Bira, Gençler İçin Kurulmuş Tuzak
Alkolsüz Bira, Gençler İçin Kurulmuş Tuzak

Alkolsüz Bira, Gençler İçin Kurulmuş Tuzak

Muharrem Balcı, alkolsüz olduğu iddia edilen birayı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı bir laboratuvarda tahlil ettirdiklerini söyledi.

09 Mart 2012 Cuma 05:48A+A-

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı, alkolsüz olduğu iddia edilen birayı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı bir laboratuvarda tahlil ettirdiklerini söyledi.

Balcı, "Elde ettiğimiz sonuca göre 'alkolsüz bira'da yüzde 0,26 alkol bulunmaktadır. Bu rakam her ne kadar 'yasal' sınırın altında olsa bile son derece önemlidir. 'Alkolsüz' bira alkol üreticilerinin çocuklara kurduğu bir tuzaktır." dedi.

Muharrem Balcı, 'alkolsüz bira'nın laboratuvar sonuçlarını duyurmak üzere düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Alkol üreticilerinin, pazar paylarını artırmak için gençleri hedef aldığını kaydetti. Bu sebeple alkole başlama yaşını düşürmek için taktikler üretildiğini ifade eden Balcı şunları söyledi: "Bu taktiklerden biri de 'alkolsüz bira'dır. Peki 'alkolsüz bira' gerçekten alkolsüz müdür? Elde ettiğimiz sonuca göre 'alkolsüz bira'da yüzde 0,26 alkol bulunmaktadır. Danıştay 8. Dairesi, yüzde 0,24 promil alkollü ticari araç şoförünün ehliyetine el konulmasını onaylamıştır. Ayrıca Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulu, kandaki alkol düzeyinde meydana gelen yüzde 0,20'lik artışın, ölümcül kaza riskini iki kat artırdığını ortaya koymuştur."

'Alkolsüz bira'nın okul önlerindeki bakkallar dahil her yerde satıldığını hatırlatan Muharrem Balcı, "Çocuklarımızı hedef alan alkol firmaları, normal bira ambalaj ve ismini kullanarak istedikleri gibi reklam yapmaktadır." diye konuştu. (Zaman) 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum