1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Ali Bulaç, Mümtazer Türköne ve Şahin Alpay Hakkında Gözaltı Kararı
Ali Bulaç, Mümtazer Türköne ve Şahin Alpay Hakkında Gözaltı Kararı

Ali Bulaç, Mümtazer Türköne ve Şahin Alpay Hakkında Gözaltı Kararı

Ali Bulaç, Abdülhamit Bilici ve Mümtazer Türköne'nin de bulunduğu 47 kişi hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkarıldı.

27 Temmuz 2016 Çarşamba 09:28A+A-

Fetullahçıların medya yapılanmasına ilişkin soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Zaman Gazetesi'nin eski yöneticilerine ve yazarlarına operasyon başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Fuzuli Aydoğdu'nun talimatı ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma da 47 şüpheli hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkarıldı.

Terör polisi, bu sabah erken saatlerden itibaren belirlenen adreslerde gözaltı ve arama işlemi yaptı.

Hakkında gözaltı kararı bulunan isimler arasında; Ali Bulaç, Abdülhamit Bilici, Mehmet Kamış, Şahin Alpay, Mümtazer Türköne, Hilmi Yavuz, Bülent Keneş, Bülent Korucu, Osman Nuri Öztürk, Ali Akbulut, Hüseyin Döğme, Süleyman Sargın, Veysel Ayhan, Şeref Yılmaz, Mehmet Akif Afşar, Ahmet Metin Sekizkardeş, Alaattin Güner, Faruk Kardıç, Metin Tamer Gökçeoğlu, Faruk Akkan, Sevgi Akarçeşme, Ali Ünal, Mustafa Ünal, Zeki Önal, Ahmet Turan Alkan, Lalezar Sarıibrahimoğlu, İhsan Duran Dağı, Nuriye Ural, Hamit Çiçek, Adil Gülçek, Hamit Bilici, Şenol Kahraman, Melih Kılıç, Nevzat Güner, Mehmet Özdemir, Fevzi Yazıcı, Sedat Yetişkin, Oktay Vızvız, Abdullah Katırcıoğlu, Behçet Akyar, Murat Avcıoğlu, Yüksel Durgut, Zafer Özsoy, Cuma Kaya, Hakan Taşdelen, Osman Nuri Arslan ve Ömer Karakaş bulunuyor.

Gazete yöneticileri hakkında, gazete tirajlarında usulsüzlük yapıp devletten haksız basın ilan parası almak iddiası da bulunuyor.

Zaman Gazetesi yönetimine geçtiğimiz mart ayında FETÖ'nün yayın organı haline geldiği gerekçesiyle kayyum atanmıştı.

HABERE YORUM KAT

15 Yorum