1. HABERLER

  2. HABER

  3. Albay Esad: “Alevilerle Değil, Rejimle Savaşıyoruz!”
Albay Esad: “Alevilerle Değil, Rejimle Savaşıyoruz!”

Albay Esad: “Alevilerle Değil, Rejimle Savaşıyoruz!”

Esad, Hatay'da oynanmak istenen oyunlarla ilgili, “Bizim savaşımız rejimle, Alevilerle değil” diye konuştu.

10 Eylül 2012 Pazartesi 18:34A+A-

Albay Riyad El-Esad, Apaydın kampı ve Hatay'da çıkarılması planlanan kargaşayla ilgili Yeni Şafak'a özel açıklamalar yaptı.

Suriye ordusundan kaçıp sığındıkları Türkiye'de Hatay'ın Altonözü ilçesindeki Apaydın kampına yerleştirilen Suriyeli askerlerle ilgili 'silahlı eğitim' iddialarına Özgür Suriye Ordusu'nun bir numarası Albay Riyad El- Esad'dan yalanlama geldi. Apaydın'ın asker ve sivillerin bir arada kaldığı bir kamp olduğunu belirten Albay Riyad El-Esad, "İçeride siviller de askerler de vardır. Çadırların kurulması için bile yer bulunmazken eğitim için nasıl yer bulunsun? Zaten konuyla ilgili TBMM İnsan Hakları Komisyonu kampı ziyaret ederek raporunu yazmıştır. Kampın idaresi Türk yetkililerin elindedir. Biz burada sadece misafiriz" diye konuştu.

FİTNEYE SEBEP OLMAYIZ

Hatay'da bazı mihraklar tarafından çıkarılmaya çalışılan kargaşa ile ilgili değerlendirmeler yapan El-Esad, Alevi ve Sünni vatandaşlar arasında herhangi bir sorun olduğunu düşünmediklerini belirterek, "Biz bu şekilde bir çekişme ya da kavga olduğunu duymadık. Antakya halkı Türk halkıdır. Suriye'deki sorunlarla bir alakası bulunmamaktadır. Türk hükümetinin bizim için yapmış olduğu yardım insani yardımdan ibarettir. Ve bunun için şükran duyuyoruz. Biz Türk topraklarında bir fitneye sebep olmak istemeyiz" şeklinde konuştu.

Suriye istihbaratının bölgeye gönderdiği çok sayıda ajan olduğunu söyleyen El-Esad, "Antakya'nın sınıra yakın ve karışık yapıda olması nedeniyle burada mezhep kartı oynanmak isteniyor. Türk yurttaşlarını provoke etmek istiyorlar" ifadelerini kullandı.

Türkiye'ye karışmayız

"Biz savaşımızı rejime karşı yapıyoruz" diyen Albay El-Esad mücadelelerini şöyle özetliyor: "Bizim savaşımız Alevilere karşı değil rejime karşıdır. Düzen de birçok mezhep ve dine mensup kişilerden oluşmaktadır. Söylenenlerin aksine biz onlarla tam bir irtibat halindeyiz ve yanımızda olduklarını biliyoruz. Biz hiçbir ülkenin iç işlerine karışmayız. Hele Türkiye'nin asla."

Babanın oğluna yardımı gibi

Kendilerine yapılan yardımı, bir babanın oğluna yapılan yardıma benzeten Albay Riyad El-Esad, temennilerini şöyle dile getirdi: "Türk halkına ve hükümetine bize yapmış olduğu yardımlar sebebiyle şükranlarımızı sunuyoruz. Bu bir baba ve kardeşin yapabileceği yardım şeklinde örnek oluşturacaktır. Biz Türkiye'nin çok daha gelişmesinden yanayız."

HABERE YORUM KAT

1 Yorum