1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Al Sana IŞİD Vahşeti!
Al Sana IŞİD Vahşeti!

Al Sana IŞİD Vahşeti!

Irak İnsan Hakları Bakanlığı, IŞİD’in, militanlarıyla evlenmeyi reddeden 150 kadını katlettiğini açıklamış. Kesin doğrudur!

17 Aralık 2014 Çarşamba 16:31A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bakanlığın dün yaptığı açıklamada Felluce’de Ebu Enes El-Libi adlı militan tarafından gerçekleştirilen katliamda içlerinde hamile kadınların da bulunduğu kadınların öldüğünü, ayrıca pek çok ailenin de evlerini terk edip kuzeye sürüldüklerini açıkladı. Çöle sürülen ailelerin çocuklarının da hayatlarını kaybettikleri bildirildi.

Elbette, Irak gibi insan haklarının zirvesinde olduğu bir ülkede bu parlak performansın bir numaralı sorumluluğu ve de sözcülüğünü üstlenmiş bir bakanlığın yaptığı açıklama hakkında şüphe etmek dünyanın döndüğünden şüphe etmekten farksız bir şey olsa gerek! Üstelik de adamlar sayı vermiş, isim vermiş, yer belirtmiş, daha ne olsun!?

Nitekim Irak İnsan Hakları Bakanlığı’nın bu açıklaması uluslararası medya tarafından çok inandırıcı bulunmuş olmalı ki, dünden itibaren her yerde tekrarlanır oldu. Ne güzel! Kamuoyu denilen şeyin böyle gayet saygın kurumların raporları ve açıklamalarıyla oluşturulması ve çok itibarlı medya organlarının bu kesinliğinden şüphe edilemez haberleri okuyucularına, izleyicilerine taşıma gayreti ne hoş! 

 

HABERE YORUM KAT