1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Aktif Eğitim-Sen’den 21 Kişi Tutuklandı
Aktif Eğitim-Sen’den 21 Kişi Tutuklandı

Aktif Eğitim-Sen’den 21 Kişi Tutuklandı

Darbe kalkışmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Bursa Aktif Eğitim-Sen’e yönelik operasyonda gözaltına alınan 30 kişiden 21’i tutuklandı.

29 Eylül 2016 Perşembe 07:29A+A-

AA’da yer alan habere göre, 15-16 Temmuz’daki darbe kalkışmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Bursa Aktif Eğitim-Sen’e yönelik operasyonda gözaltına alınan 30 kişiden 21’i tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 30 şüphelinin savcılık sorguları tamamlandı. Zanlılardan 29’u mahkemeye gönderildi, biri ise salıverildi.

Şüphelilerden 21’i mahkeme tarafından tutuklandı. Diğer 8 kişi ise adlî kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında polisin Bursa Aktif Eğitim-Sen’e yönelik operasyonunda 30 kişi gözaltına alınmıştı. Bu kişilerden bazılarının şifreli mesajlaşma sistemi “ByLock”u kullandığı, kimilerinin de Bank Asya’ya para yatırdığı belirlenmişti. Sendika şubesinin bazı yönetici ve üyelerinden oluşan zanlılar, dün sabah adliyeye sevk edilmişti.

HABERE YORUM KAT