1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Akşam'ın Paralel Manşeti İstifa Getirdi
Akşam'ın Paralel Manşeti İstifa Getirdi

Akşam'ın Paralel Manşeti İstifa Getirdi

Akşam gazetesinin ‘Ötüken silahlı örgütü’ haberini eleştiren gazete yazarı Fikri Akyüz, gazeteden istifa etti.

15 Nisan 2014 Salı 16:18A+A-

Akşam Gazetesi, Balyoz, sahte çürük raporu ve hipnozlu işkence hükümlüsü emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok’a sarılınca gazete yazarı Fikri Akyüz istifa etti. Gazete, Üçok’un ağzından Gülen Cemaatinin ‘Ötüken’ adlı silahlı örgütü bulunduğunu manşete taşımıştı.

Twitter’dan “Akşam, 28 Şubat medyasından beter bir yayıncılığa soyundu. Bir zamanlar terör örgütü üyesi dediği Üçok’tan medet umması kabul edilemez.” açıklamasını yapan Fikri Akyüz, istifa etti. Akyüz, Zaman’a da konuştu ve “Savaşın da bir ahlakı vardır. 28 Şubat medyasında, saçma ve antidemokratik de olsa, bir miktar düşünce yer alıyordu. Şimdi bel altı yayın anlayışı egemen.” dedi. Vicdanın her şeyden önce geldiğini vurgularken “İki kızım yarın ‘Babam cüzdanını düşünmedi, vicdanını önceledi’ desinler istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Akşam gazetesinin ilgili haberinde Üçok, PKK’nın yöneticilerinden Murat Karayılan’ın 3 yıl önce gündeme getirdiği iddiayı seslendirmişti. Rahip Santoro, Hrant Dink, Zirve ve Danıştay cinayetlerini milliyetçi muhafazakar kişilerin yaptığını ileri süren Üçok, ‘Ötüken’ isimli gizli örgüt tarafından Alperen Ocakları’nın kullanıldığını öne sürmüştü.

‘Ötüken’ iddiasını ilk kez KCK Yürütme Konseyi’nin eski başkanı Murat Karayılan kullanmıştı. 2011 yılında Milliyet Gazetesi’nden Hasan Cemal’e röportaj veren Karayılan, “Gülen Cemaati’nin devlet içindeki uzantılarına yeşil Ergenekon denebilir.” iddiasında bulunmuş ve “Bize gelen istihbarata göre, ‘Ergenekon’ yerine, adı Ötüken olan yeni bir örgütlenme yakında sahnede görülebilir.” demişti. Karayılan, 5 Kasım 2011’de ANF’ye verdiği röportajda ise şunları ileri sürmüştü: “Bugün Ergenekon’un eski yapısı yargılanıyor ama yerine yeni bir Ergenekon geçmekte ve örgütlenmiş bulunmaktadır. Gülen Cemaati’nin üyeleri her ilde bir komite halinde örgütlenmiş bulunup o ildeki devlet uygulamalarının hangi doğrultuda gerçekleşmesi gerektiğini karar altına almakta ve esas yönlendirme merkezi onlar olmaktadır.” KCK Yürütme Konseyi Başkanı Cemil Bayık da 4 Mayıs 2012’de ANF’ye konuşmuş ve “Gülen Cemaati’nin ayrı bir istihbarat örgütü var. Diğer alanlarda olduğu gibi istihbarat alanında da alternatif bir devlet gibi çalışmaktadır.” demişti.

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum