1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Akim Kalan İhtilal Sahibini Arıyor
Akim Kalan İhtilal Sahibini Arıyor

Akim Kalan İhtilal Sahibini Arıyor

Ne içeride ne de dışarıda koskoca bir ülkeye karşı tertiplenen kanlı ihtilali sahiplenen yok. Peki, bu kanlı ihtilal öznesi, faili, örgütlenmesi, dış desteği olmadan kendiliğinden mi hayata geçti?

28 Temmuz 2016 Perşembe 10:42A+A-

Kenan Alpay yazısı:

15 Temmuz kanlı darbesi rezil ve zelil bir biçimde ortalıkta öylece ‘piç’ gibi kalakaldı. Ne bir sahibi ne bir savunanı ne de yarım ağız olsun empati yapanına rastlayabiliyoruz. “Yurta Sulh Konseyi” adıyla bütün bir ülkeyi cehenneme çevirmeye kalkışan askeri cuntanın neredeyse hiç bir ferdi ‘delikanlı’ çıkmadı. En tepeden en aşağıya kadar ifadesi alınanlara bakınca hep aldatılmış, kullanılmış veya ne yaptığını bilemez durumdaki ‘piyon’ rolüne razı oldular alelacele.

Tankları, F 16’ları, savaş helikopterlerini sahaya sürüp 250’den fazla insanı katleden, 2 binden fazla insanı yaralayan,Meclis’i, Polis Özel Harekâtı, MİT’i, Cumhurbaşkanlığı Külliyesini bombardıman eden ihtilalciler adeta sırra kadem bastılar iyi mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast düzenlemek üzere Marmaris’te otel basan SAT ve MAKkomandoları bile suçüstü yakalandıkları halde cürümlerini inkâr ediyorlar. Ankara ve İstanbul’da halkın üzerine ateş açılması emri verenler de tanımadıkları kimi subaylara havale ederek sıyrılmaya çalışıyorlar işin içinden. TRT’yi basıp darbe bildirisi okutanlar, CNN Türk’ü basıp yayını durduranlar, Yeşilköy Havalimanı’nın yanı sıra İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ve AKOM’u işgale kalkışanlar da darbeye niyetli olmadıklarını ifade etmişler. İyi de bu çapta yıkıcı bir ihtilalin ortada kalması, bir darbenin sahipsiz olması nasıl mümkün olur?

Yazının Devamı>>>