1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Akıl Vereceğine Adil ve Merhametli Ol!
Akıl Vereceğine Adil ve Merhametli Ol!

Akıl Vereceğine Adil ve Merhametli Ol!

Milat Gazetesi, bugünkü manşetiyle Suriyeli sığınmacılara yönelik karalama kampanyasına adeta "bir destek de benden" demiş!

25 Ağustos 2014 Pazartesi 12:56A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye’de Beşşar Esed rejiminin katliamlarından kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilere karşı başlatılan karalama kampanyasına bugünkü manşetiyle adeta Milat Gazetesi de destek verdi.

Gazete bugünkü nüshasında "Akıllı olun" manşetiyle çıkarken, Suriyeli bir kadına para uzatan kişilerin yer aldığı fotoğrafı kullandı.

Haberde ise “Suriyeli sığınmacıların neden olduğu gerilimler”, “Kuma evliliği gibi toplumsal yapıya zarar veren olaylar” gibi ifadelere yer verildi.

***

MİLAT'TAN AÇIKLAMA

Milat Gazetesi bu haberle konu olan manşetinin tepki çekmesi üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada manşetlerinin yanlış anlaşıldığı ifade edilerek; Suriyeli mültecilerden ve okuyucudan özür dilendi. İşte Milat'In açıklaması:

ZORUNLU AÇIKLAMA

Milat Gazetesi, yayın hayatına başladığı günden bu yana yeryüzündeki tüm mazlumların derdini dert edinmiştir. Suriye krizinde Türkiye kamuoyunun dikkatini çektiği ilk olay, arkadaşlarımız Adem Özköse ve Hamit Coşkun’un iki ay Esed rejimimin elinde rehin kalmasıydı.

500 yıldır bu vatanı, ülkesinde zulüm gören Yahudi, Çerkes, Boşnak, Alman, Afgan, Türkmen, Kürt, Arap her milletten mazlumla paylaştık. 250 bin şehit vermiş Suriyeli mazlumlar da Muhacirin Ensar’a sığındığı gibi Türkiye’ye gelerek aziz milletimize emanet olmuştur.

Her milletin içinde dilenciden, fuhuş yapana, hırsızdan kötü kalplilere kadar insan vardır. Daha da fecisi, istihbarat ajanları vardır.

Provokatörlerin, Çözüm Süreci’ni, Türkiye’nin mazlumdan yana olan dış politika perspektifini ve yeni Cumhurbaşkanı ve Başbakan tercihini hedefe aldığı Suriyelilere yönelik son olaylar, inancımıza ve kardeşlik ruhumuza yönelik bir saldırıdır.

Bugünkü gazetemizin manşetinde yer alan “Akıllı olun” ibaresi en başta, provokasyona alet olarak Suriyeli mazlumlara bize yakışmayan ırkçı bir saikle saldıranlara yöneliktir.  Devamında ise muhacir kardeşlerimizin, tahriklere kapılarak oyuna gelmemeleri yönünde bir tavsiyedir.

Akıllı Olun manşetinin “Ey Muhacir ey, Ensar bunlar size yakışmıyor” kastıyla yazıldığını belirtmek isteriz. 

Bu yanlış anlaşılmadan dolayı rencide olan başta Suriyeli mülteci kardeşlerimiz olmak üzere tüm okurlarımızdan özür diliyoruz.

Gazetemiz, Suriye, Irak, Mısır, Filistin, Arakan başta olmak üzere ümmetin soluğu olmaya devam edecektir.

MİLAT

suriyeli-multeciler-akilli-olun-manseti-milat-gazetesi02.jpg

HABERE YORUM KAT

9 Yorum