1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Akhisar'da Filistin ve Suriye'ye Destek Eylemi
Akhisarda Filistin ve Suriyeye Destek Eylemi

Akhisar'da Filistin ve Suriye'ye Destek Eylemi

Akhisar'da yapılan eylemde Gazze'nin ve Suriye'nin yiğit şehitlerine selam edildi.

23 Kasım 2012 Cuma 17:19A+A-

Akhisar Özgür-Der Temsilciliği tarafından düzenlenen Filistin ve Suriye'ye destek eylemi Cuma namazı sonrası Yeni cami önünde gerçekleştirildi.Akhisar Özgür-der adına bir giriş konuşması yapan Ahmet Düzgün Gazze ve Suriye'de yaşanan olayları hatırlattıktan sonra Gazze'de ateşkes yapılmasından dolayı Allah' şükretti.Düzgün İslam ümmetinin Şeyh Ahmet Yasin'in duasında şikayet ettiği Filistin'i, müslümanları yalnız bırakması halinden Gazze'ye Hamas'a sahip çıkar bir hale geldiğini hatırlattı.

Son olaylarda Mısır'ın, Türkiye'nin ve silah yardımlarıyla İran'ında Gazze'ye destek olduklarını Halid Meşal'in açıklamalarından öğrenmiş bulunuyoruz.4 yıl önce Gazze saldırıları sırasında Mısır'da protesto eylemi yaptı diye hapsedilen Muhammed Mursi artık Mısır Cumhurbaşkanı,büyük bedeller ödüyoruz coğrafyamızda acı ve gözyaşı bitmiyor ama hamdolsun İslam ümmeti özüne dönüyor.
Kur'an'a dönüş çabaları ve İslami hareketler İslam dünyasında işbaşına geliyor umut oluyorlar.İnşallah en kısa sürede Suriye'de de zalim Esad yönetimi yıkılıp yerine halkın seçtiği meşru İslami hareketler ikitidara gelirler.Düzgün İslam dünyasının her yerinde ümmeti önceleyen yönetimlerin işbaşına gelmesiyle emperyalistlerin çizdiği bu sınırlar anlamsızlaşır ve müslümanlar daha adil bir dünya arayan tüm erdemli insanların,ezilmişlerin mustazafların ümidi olurlar diyerek konuşmasını bitirdi.

Daha sonra Ali Değirmenci'nin   kaleme aldığı ‘Gazze; Direnen Şehir, Yaşayan Şehit’ adlı denemeyi Emine Düzgün okudu.

Akhisar Özgür-der adına basın açıklamasını Halime Yılmaz yaptı.Eylemde  “Katil İsrail Filistin’den Defol!”, “Yaşasın Küresel İntifada!”, “Suriye Halkı Yalnız Değildir!”, “Katil Beşşar Suriye’den Defol!”, “Gazze’ye Hamas’a Direnişe Bin Selam!”, “Müslüman Zulme Boyun Eğemez!”,  “La İlahe İllallah!” gibi sloganlar atıldı."Kahrolsun İsrail", "Aksa Onurumuzdur Koruyacağız", "Yaşasın Küresel İntifada", "Suriye’de Katliama Sesiz Kalma", "Gazze’den Hama’ya Direnişe Bin Selam" gibi dövizlerin taşındığı eylemde Suriye ve Filistin için hazırlanan pankartlar kullanıldı.

Haksöz Haber

akhisar_suriye_eylemi.jpg

akhisar_suriye_eylemi-(2).jpg

akhisar_suriye_eylemi-(3).jpg

akhisar_suriye_eylemi-(4).jpg

akhisar_suriye_eylemi-(5).jpg

akhisar_suriye_eylemi-(6).jpg

 

Basın Açıklamasının Tam Metni:

GAZZE’DEN HAMA’YA DİRENİŞE SELAM OLSUN

Sayın basın mensupları, değerli halkımız!

Gazze’ye yardıma giden Mavi Marmara gemisindeki 9 müslümanı katleden İsrail’in ilk kez dünya ölçeğinde yargılanmaya başlamasından birkaç gün sonra Sudan’a sonra da Gazze’ye saldırması siyonist devletin eli kanlı bir katil olduğunu tekrar göstermiştir. Günlerden beri işgalci devlet tarafından bombalanan Gazze’deki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek ve katil İsrail’i protesto etmek için bugün burada toplanmış bulunmaktayız. 

Mazlum Gazze halkı topluca katlediliyor. İçerisinde hiçbir askerî üs bulunmayan; uzunluğu 40, genişliği 10 km olan Filistin'in Gazze şehrine tonlarca bomba yağdırılıyor. Görkemli, vakur bir şehir Gazze. Tıpkı Halep, İdlip, Hama gibi. Suriye ve Filistin zulme karşı adaleti, baskıya karşı özgürlüğü, zillete karşı onuru seçmiş bir coğrafyanın adı.

Filistin halkına yönelik Siyonistlerin işlemekte olduğu insanlık dışı cinayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Bir haftadır İşgalci Siyonist Çete’nin Gazze’ye gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda 160’dan fazla Filistinli kardeşimiz şehit edildi. Şehit edilenler arasında bulunan küçük çocukların parçalanmış cesetleri katil İsrail’in sadece Filistin için değil tüm insanlık için ne kadar tehlikeli olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır.

Katil işgalci İsrail’in yaptığı katliamlar karşısında ABD, Rusya ve diğer emperyalist devletlerin oyuncağı durumundaki BM ise göstermelik açıklamaların dışında kılını dahi kıpırdatmamaktadır. Oysa konu emperyalizme karşı onurlarıyla ve tertemiz alınlarıyla mücadele veren kardeşlerimiz olunca BM şemsiyesi altındaki emperyalist devletler hemencecik harekete geçmekte, kardeşlerimiz “terörist” ilan edilmekte ve en donanımlı teknolojik silahlarla katledilmektedirler.

Gazze’ye karşı İsrail’in saldırılarının yanında 21 aydır devam eden Suriye İntifadasında ise kardeşlerimiz Katil Baas-Esed diktası tarafından katledilmektedir. Suriye İntifadasında Esed katilinin yönetimindeki askeri operasyonlarda hayatını kaybedenlerin sayısının 40 bin kişiyi aştığı bildirilmekte. Şimdi Gazze saldırısında haklı olarak ayağa kalkan kardeşlerimiz neden Suriye intifadasında sessiz kalmaktadırlar? İsrail’e karşı direnen Hamas Suriyeli kardeşlerimizin yanında, Esed Diktasının karşısındadır. Bizler de Suriye’de halkın yanında olan ve İsrail’in karşısında direnen Hamas’ın yanındayız! Suriye için susup sadece Gazze için ses çıkaranlara şunu söylemek istiyoruz; Biz Gazze ile Humus, Kudüs ile Şam arasında bir fark görmüyoruz. Suriyeli çocukların kanı Gazzeli çocukların kanından daha değersiz değildir...

Akıl tutulmasına uğramış, basiretleri hepten bağlanmış olanlar Suriye’deki katliama kör ve sağırlar. Amerikan zulmüne karşı olup Rus ve Çin emperyalizmini görmezden gelenler mazlumlardan da mazlum beğeniyorlar. Gazze halkının yanında, Suriye halkının karşısındalar. Oysa Filistin dostu olduğu iddia edilen Esed Filistin mülteci kamplarını hedef alıp bombalamadı mı?

Şimdi emperyalizmin, Siyonizm’in ve despotizmin karşısında, mazlum kardeşlerimizin yanında olma vaktidir. Şimdi Ortadoğu’daki hayırlı gelişmelerin en önemli halkalarından biri olan Suriye direnişine omuz verme vaktidir. Şimdi Siyonist Netanyahu’dan, Baasçı Esed’den hesap soranlarla safları daha bir sıklaştırmanın tam vaktidir.

Rabbim yar ve yardımcıları olsun, kendi yolunda cehd edenlere bizleri de yardımcı kılsın.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum