1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Akfa Holdinge Yönelik Operasyonda 5 Tutuklama
Akfa Holdinge Yönelik Operasyonda 5 Tutuklama

Akfa Holdinge Yönelik Operasyonda 5 Tutuklama

Akfa Holding ve alt şirketlerine yönelik geçtiğimiz günlerde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 11 şüpheliden 5'i tutuklandı.

23 Ağustos 2016 Salı 23:14A+A-

FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladıkları iddiasıyla Akfa Holding ve alt kuruluşlarına yönelik düzenlenen operasyon kapsamında geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan ve tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 11 şüpheliden 5'i tutuklandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltında bulunan 96 kişiden 11 kadın şüpheli, savcılık sorgularının ardından tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerden 5'inin "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne finansal destek sağlamak", "terör örgütü üyesi olmak" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından tutuklanmasına, 6 şüphelinin de adli kontrol hükümleri kapsamında serbest bırakılmasına karar verdi.

Bu arada, 9 şüphelinin daha emniyet ve savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldığı, gözaltında tutulan diğer şüphelilerin işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 96 kişiden, A101 Marketler Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Aydın'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi geçen hafta savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmıştı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT