1. HABERLER

  2. HABER

  3. Akdeniz'de Büyük Facia: Yüzlerce Ölü...
Akdeniz'de Büyük Facia: Yüzlerce Ölü...

Akdeniz'de Büyük Facia: Yüzlerce Ölü...

Akdeniz'de, İtalya ile Libya arasında kalan ve Sicilya Kanalı olarak adlandırılan bölgede yaklaşık 700 kaçak göçmen taşıyan tekne battı. Yüzlerce kişinin öldüğü bildirildi.

19 Nisan 2015 Pazar 16:05A+A-

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Akdeniz'de son yaşanan ve 700 kişinin hayatını kaybettiğinden endişe edilen facia için “Akdeniz’de her gün bir trajedi” dedi.

Başbakan Renzi, “Şu ana kadar 28 ölü var ama öyle görünüyor ki bu sayı daha da artacak. Akdeniz’de her gün bir trajedi yaşanıyor. Nasıl duyarsız kalınabilir” diye konuştu.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği İtalya şubesi sözcülerinden Federico Fossi, İtalya Sahil Güvenlik ekiplerinin kendilerine 700 kayıp ya da ölü olabileceği bilgisini verdiğini belirterek, "Bu teknenin bu gece yarısı Lampedusa’nın yaklaşık 120 mil güneyinde yani Libya kıyılarında alabora olduğunu biliyoruz. 700 kayıp ve başka kurtulanlar olabilir. Kurtarılanları biz 22 olarak biliyoruz ancak bu çok net değil. Avrupa Birliği Üye Ülkelerinin Dış Sınırlarının Yönetimi için Operasyonel İşbirliği Ajansı (Frontex), 49 sayısını veriyor, bazı gazeteler ise 28 olarak geçiyor. Bu sayılar henüz net değil” diye konuştu.

BMMYK İtalya sözcülerinden Carlotta Sami de Rainews kanalında yaptığı açıklamada, olayı katliam olarak nitelendirerek son 3,5 ayda 1500 kişinin bu bölgede öldüğüne dikkati çekti.

Sami, bu olayın sadece İtalya’yı değil Türkiye ve Yunanistan’ı da ilgilendirdiğini söyledi.

Carlotta Sami, ölü sayısının 700 olması durumunda bunun bölgede yaşanan en büyük facia olacağını belirtti.

Teknenin batmasının ardından, "Save the Children" adlı uluslararası sivil toplum kuruluşu, Akdeniz'de arama kurtarma çalışmalarının yeniden başlaması için Avrupa Birliği liderlerini 48 saat içinde acil toplantıya çağırdı.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT