1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. AID Diyarbakır Suriye Okulunda Sağlık Taraması Yaptı
AID Diyarbakır Suriye Okulunda Sağlık Taraması Yaptı

AID Diyarbakır Suriye Okulunda Sağlık Taraması Yaptı

AID Diyarbakır gönüllüleri Diyarbakır’da eğitim gören Suriyeli öğrencilere sağlık taraması ve ilaç dağıtımı yaptı.

22 Şubat 2015 Pazar 23:10A+A-

Kısa adı AID (Alliance of Internatıonal Doctors) olan Uluslararası Doktorlar Birliği Diyarbakır gönüllüleri Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü okulu ziyaret ettiler.

Gönüllüler ilk olarak okul müdürü Tuncay Yerlikaya ve koordinatör M. Said Murad’dan okul hakkında bilgi aldı. Yerlikaya konuşmasında şunlara değindi: “Okulumuz yaklaşık 6 aydır eğitim vermektedir. İlimizde Suriyeli öğrencilere eğitim veren tek okul burasıdır. Öncelikle bu eğitim projesinin hayata geçmesi aşamasında bize her türlü desteği veren ÖZGÜR-DER ve ISLAH-DER Suriye yardım komisyonuna teşekkür ederiz. Okulumuzda kayıtlı 540 öğrenci bulunmaktadır. Ancak kayıtlı yaklaşık 200 öğrenci şehrin uzak yerlerinde oturduğu ve bu yerlere servis imkanımızın olmaması nedeniyle okula gelememekteler. Okulumuzda yaklaşık 30 öğretmen tamamen gönüllü olarak eğitim vermektedir.  Okulumuzda eğitim dili Arapçadır ancak Türkçe, Kürtçe, İngilizce, Fransızca eğitim de verilmektedir. Öğrencilerimizin kalem-defter gibi kırtasiye malzemelerinin yanında gıda, giysi, oyuncak vb. ihtiyaçları bulunmaktadır. 

Sağlık açısından maalesef gerek öğrencilerimiz gerek öğretmenlerimiz çok ciddi sıkıntılar çekmekteler.  Okul yönetimi olarak beklentimiz öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin sağlık ve diğer ihtiyaçlarının çok yönlü değerlendirilmesi ve okulumuza desteğin artmasıdır.”   

Doktor, eczacı, hemşire ve sağlık memurlarından oluşan yaklaşık 10 kişilik grup ikişerli üçerli gruplar halinde sınıflarda bit vb. hastalıklara karşı sağlık taraması, hastalıklara karşı bilgilendirme ve ilaç dağıtımı yaptı.  Gönüllüler öğrencilerle yeni sağlık projelerini planladılar.

aid-20150222-01.jpg

aid-20150222-02.jpg

aid-20150222-03.jpg

aid-20150222-04.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum