1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Ahraruş Şam'dan Cisr Şuğur Zaferi Açıklaması
Ahraruş Şam'dan Cisr Şuğur Zaferi Açıklaması

Ahraruş Şam'dan Cisr Şuğur Zaferi Açıklaması

Ahrar Şam İslam Hareketi, Suriye'de Esed güçlerine karşı başlattığı ve Cisr Şuğuur'u ele geçirdiği operasyonla ilgili açıklamada bulundu.

26 Nisan 2015 Pazar 23:27A+A-

Esed güçleriyle Ahrar Şam İslam Hareketi ve ona bağlı muhalif grupları arasındaki şiddetli çatışmaların sonucunda muhalifler Cisr Şuğuur'un kontrolünü tamamen ele geçirdi. Ahrar Şam İslam Hareketi, "Zafer Operasyonu" olarak adlandırılan kalkışmanın askeri sonuçlarını ve kazanılan zaferin ayrıntılarını açıkladı.

İşte Ahraruş Şam İslam Hareketi'nden yapılan o açıklama:

Ahrar Şam İslam Hareketi ve diğer gruplara bağlı Mücahidler, sabahın erken saatlerinden itibaren Cisr ŞuğuUr şehir merkezinin doğu ve batı yakasından hücuma geçtiler. Esed Milislerinin şehirde konuşlandığı mevzi, askeri kontrol noktaları ve karakolları hedef alan yoğun bombardıman ve yaşanan sıcak çatışmalardan sonra Mücahidler, Cisr Şuğur’u Esed Milislerinden temizleyerek Şehri özgürlüğüne kavuşturdular.

Dün akşam saatlerinde, Cisr Şuğur Şehir Merkezi girişinde Zeliituu, Al Saagiyye ve Ayn Sebil askeri kontrol noktalarının Mücahidlerin kontrolüne geçmesi, Esed Milislerinin Lojistik yol olarak kullandığı Eriha-Cisr Şuğuur yolunda Tell Himke ve Tell Auur karakollarının Mücahidler tarafından ele geçirilmesi böylece Şehir Merkezinde kalan Esed Milislerine giden lojistik yolunun kesilmesi, bu operasyonlar esnasında onlarca Esed Milisinin öldürülmesi, onlarca askeri araç ve mühimmatın imha edilmesi bugün gerçekleşen fetihin alt yapısını oluşturan en önemli etkenler arasında yerini almıştır.

Ahrar Şam İslam Hareketine bağlı Mücahidlerin, Cisr Şuğur’un Kuzey Girişinde kalan ‘’ Kehriba, Al Muhtar, Efendi, Sanayii Bölgesi, Haarra, Allaavi, Berrad, Miyaah, Şiirdiyye, Şeker Fabrikası gibi önemli stratejik noktalarda konuşlanan Esed Milisleriyle girdikleri yoğun çatışmalardan sonra söz konusu askeri kontrol noktalarını ele geçirmeleri, çatışmaların şehir merkezinde yoğunlaşmasına ve nihayetinde şehrin Esed Teröristlerinden temizlenerek özgürlüğüne kavuşmasında önemli katkı sağlamıştır.

Bütün operasyonlar, Ahrar Şam İslam Hareketinin de içlerinde olduğu direniş gruplarının, İdlib’in batı kırsalında, Lazkiye Kırsalında ki Cebel Ekradın Güneyinde, Hama Kırsalında Sehl Ğaab’ın Kuzeyinde yer alan Cisr Şuğuur’u özgürleştirmek için ilan ettikleri ‘’ Zafer Operasyonu’’ kapsamında gerçekleşmiştir.

Hatırlanacağı üzere aralarında Ahrar Şam İslam Hareketinin de bulunduğu direniş grupları Zalim Esed Rejimine karşı;İdlib Kırsalında Karmid Askeri Üssünün, İdlib’in Fethinden sonra İdlib’in Güneyinde Esed Milislerinin sığınıp konuşlandıkları bazı askeri noktaların ve İdlib’in batı kırsalında Cisr Şuğur ve Sehl Ğaab’ın özgürleştirilmesi için kapsamlı 3 büyük Askeri Operasyon başlattıklarını ilan etmişlerdi.

25 NİSAN 2015 CUMARTESİ

AHRAR ŞAM İSLAM HAREKETİ MEDYA OFİSİ

Kaynak : Timetürk

HABERE YORUM KAT