1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Ahrar'uş Şam'dan "5 Madde İle Siyasal Duruşumuz"
Ahrar'uş Şam'dan "5 Madde İle Siyasal Duruşumuz"

Ahrar'uş Şam'dan "5 Madde İle Siyasal Duruşumuz"

Ahrar'uş Şam İslami Hareketi yayınladığı bildiri ile siyasal duruşunu tanımladı. Resmi kanallardan gelen açıklamaların 'kişisel görüş' olarak kabul edilmesini talep etti.

30 Ağustos 2015 Pazar 11:00A+A-

Suriye'deki direniş örgütlerinden Ahrar'uş Şam, siyasal duruşlarını ortaya koymak amacıyla bir metin yayınladı. Açıklama grubun resmi Türkçe sosyal medya hesaplarından da paylaşıldı. 

5 madde ile kendilerini açıklayan grup, "Resmi hesaplar dışında başka kanallardan gelen kişisel açıklamalar, bu kişilerin görüşünü yansıtır ve bu durum hareketin görüşü olarak kabul edilemez." ifadesini kullandı.  Bu ifade Ahrar'uş Şam yetkililerinden Labib En Nahhas Washington Post'a yazdığı yazıya bir gönderme olarak değerlendirildi. Nahhas, ABD ile ilişkilerin geliştirilmesi konusunda bir yazı kaleme almış ve çok ciddi eleştirilere maruz kalmıştı. Hareket mensupları ise, bu tarz tavırların askeri strateji kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini ifade etmişlerdi .

Ahrar'uş Şam açıklamasında genel olarak; halkın kimliğini savunmak amaçlı kurulan İslami bir hareket olduklarını, yerel bir hareket olarak El Kaide dahil dış bağlantılarının bulunmadığını, hedeflerinin Esed rejimini devirmek olduğunu ortaya koydu. Açıklamada ayrıca, Türkiye ve Katar'a Suriye halkının yanında yer almaları nedeniyle teşekkür edildi. 

ahrar1.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum