1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Ahrar Şehitleri İçin Fatih’te Gıyabi Cenaze Namazı
Ahrar Şehitleri İçin Fatih’te Gıyabi Cenaze Namazı

Ahrar Şehitleri İçin Fatih’te Gıyabi Cenaze Namazı

Ahraruş Şam’ın şehit komutanları için Fatih Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılan Müslümanlar, Suriye direnişi için dua etti.

12 Eylül 2014 Cuma 16:55A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye direnişinin liderlerinden Hasan Abbud (Ebu Abdullah el-Hamavi) ve Ahraruş Şam komutanları için İstanbul Fatih Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen etkinlikte “Ey Ahrar, Ey Şam Beldesinin Özgür Erleri! Kıyamınızla ve Şehadetinizle Ümmetin İftiharısınız!” ve “Ey Rabbimiz, Önderliğini Şehadetle Taçlandıran Suriye Direnişini Zafere Eriştir!” yazılı Hasan Abbud ve diğer şehitlerin fotoğraflarının olduğu pankartlar açıldı.

Suriye cihadının selamlandığı etkinlikte NATO İşgal Koalisyonu ve ABD de protesto edildi. Eylemde “NATO’ya da İşgal Koalisyonuna da Hayır!”, “Katil Kerry Defol!”, “Şehid Hasan Abbud ve Ahrar Komutanları Yolunuz Yolumuz, Şehadetiniz İftiharımızdır!” “Ey Şam Beldesinin Özgür Erleri Kıyamınız Mübarek, Şehadetiniz Kabul Olsun!” yazılı dövizler; Tevhid ve Özgür Suriye bayrakları taşındı.

Murat Ayar’ın sunum yaptığı eylem, gıyabi cenaze namazının kılınmasıyla başladı.

Eylemde Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya bir konuşma yaptı. Yaşadıkları gibi aramızdan ayrılan Ahraruş Şam yiğitlerinin geride bıraktıkları mücadele mirasının her şeyi anlattığını söyleyen Kaya, “Onlar Ashab-ı Resul’ün Kitabullah’ta vasfedildiği şekliyle Allah’a verdikleri sözleri değiştirmeyen müminler olarak yaşayıp aramızdan böylece ayrıldılar bi iznillah! Hz. Hüseyin gibi “heyhat minez zille” dediler, günümüzün Yezidlerine boyun eğmediler. Zindanlardan, işkencelerden korkmadılar, şehadeti saadet bilip, ümmetin iftiharı oldular.” dedi.

Ahrar’ın emiri Hasan Abbud hakkında bilgi veren Rıdvan Kaya, Abbud’un sadece Suriye’deki tağutlarla değil, öncesinde Irak’ta Amerikan işgaline karşı da savaştığını ve bu yüzden Beşşar zalimince zindana atıldığını söyledi: “Abbud, yıllarca kaldığı zindandan çıkar çıkmaz kıyam saflarına koştu. Ve son nefesine kadar da Allah’tan başkasına kulluk etmeme şiarıyla mücadele etti. Kardeşler, bu ne güzel hayat ve ne mutlu sondur!

Kaya, coğrafyamıza yönelik olarak kurulan yeni işgal koalisyonuna da dikkat çekti. Her türden zalim, emperyalist güç ve onların işbirlikçilerinin yer aldığı koalisyonda İran’dan Suud’a, Irak’tan Beşşar’a, PKK’sına kadar çeşitli güçlerin heyecanla sahnede rol alma çabasında olduğunu belirtti.

IŞİD’in İslami ölçülerden, merhamet ve hakkaniyet ilkelerinden uzak ve asla tasvip edilemeyecek eylemlere imza attığını söyleyen Kaya, “IŞİD’i kınıyoruz, eleştiriyoruz, kendilerini İslam’a ve Müslümanlara zarar veren davranışlarını gözden geçirmeye ve tövbe etmeye çağırıyoruz. Ama IŞİD’i bahane edip bir kere daha topraklarımıza üşüşmeye kalkışan emperyalistlerin ve onların işbirlikçilerinin oyunlarına, tuzaklarına, yalanlarına da asla kanmıyoruz ve bir kere daha bu katiller koalisyonuna topraklarımızda ‘size yer yok’ diye haykırıyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaya, İslam coğrafyasını cehenneme çeviren ABD’nin insani değerler diye bir derdi olamayacağını da sözlerine ekledi ve Türkiye hükümetini bu rezil oyunda rol alması için yapılan tüm ısrarlara rağmen sergilediği mesafeli tutumdan ötürü tebrik etti.

Eylemde Anadolu Platformu yöneticisi Ramazan Kayan da söz aldı. Kayan, Müslümanların bir musibetle karşılaştıklarında sabretmeleri gerektiğini hatırlatan ayetleri okudu. Suriye’de Ahraruş Şam ve diğer İslami direniş hareketlerinin örnek bir mücadeleye imza attığını söyleyen Kayan, şehitlerimize ve direnişe sahip çıkmanın önemine dikkat çekti.

Takiyyeci, tedhişçi, ılımlı gibi İslam anlayışlarıyla sahih İslam’ın önüne geçilmeye çalışıldığını anlatan Kayan, Hizbullah gibi örgütlerin Suriye’de işlediği cinayetlerin yanı sıra IŞİD gibi örgütlerin de Suriye’nin pak direnişini kirletmeye çalıştığını ve karanlık güçlerin bu noktada sıkı çalıştığını ifade etti.

Kayan, işgal koalisyonuna da dikkat çekti ve Irak’ı, Afganistan’ı, Filistin’i, Suriye’yi kan gölüne çeviren ve buradaki diktatörlerin cürümlerine sessiz kalanların insanlık dersi vermeye haklarının olmadığını ve bunların coğrafyamıza adım atmasına sessiz kalınmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kayan, konuşmasını şehitler için yaptığı dua ile sonlandırdı.

Eylemde İdlib’deki saldırıda 24 yaşındaki kardeşi şehit düşen Suriyeli İman Bedir Hanım da gözyaşları içinde şehadetin tebrik edilmesi gereken bir sonuç olduğunu söyledi ve şehitlere sahip çıkan Türkiyeli Müslümanlara teşekkür etti.

Son olarak söz alan SMDK Genel Sekreteri Nasr el-Hariri de ayetler okuyarak Ahrar şehitlerini tebrik etti ve canları pahasına cihad edenlerin bir gün mutlaka Allah’ın yardımıyla zafere erişeceğini sölerine ekledi. Hariri de ensar olmanın önemine dikkat çektikten sonra sınırları muhacirlere açan Türkiye’ye teşekkür etti.

Eylem boyunca tekbirler getirildi ve şu sloganlar atıldı: Şehid Abbud Yolun Devam Edecek!, Şehid Ebu Abdullah Yolun Yolumuz!, Ahrar’a Cepheye, Direnişe Bin Selam!, Şehadet Yolumuz Özgürlük Şiarımız!i Katil ABD Ortadoğu’dan Defol!, Katil Kerry Ankara’dan Defol!, Katil İran Suriye’den/Irak’tan Defol!, Diktatörler Yenilecek İslami Direniş Kazanacak!, Yaşasın Suriye Cihadımız!, Suriyeli Şehitler Onurumuzdur!, Yaşasın Ümmet Dayanışması!, Ya Allah Menna Ğayrek Ya Allah!

Foto Galeri İçin Tıklayınız

fatih_eylem++.jpg

20140912-ahrarursam-hasan-abboud-abbud-fatih-camii_11.jpg

20140912-ahrarursam-hasan-abboud-abbud-fatih-camii_04.jpg

20140912-ahrarursam-hasan-abboud-abbud-fatih-camii_01.jpg

20140912-ahrarursam-hasan-abboud-abbud-fatih-camii_30.jpg

20140912-ahrarursam-hasan-abboud-abbud-fatih-camii_05.jpg

Foto Galeri İçin Tıklayınız

HABERE YORUM KAT

1 Yorum