1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Ahmet Varol'un "Kudüs Davamız" Adlı Kitabı Yeniden Basıldı
Ahmet Varol'un "Kudüs Davamız" Adlı Kitabı Yeniden Basıldı

Ahmet Varol'un "Kudüs Davamız" Adlı Kitabı Yeniden Basıldı

Ahmet Varol'un hazırladığı ve daha önce birkaç baskısı yapılan Kudüs Davamız adlı kitabı son gelişmelerle ilgili bazı yeni bilgilerle birlikte yeniden basıldı.

26 Ekim 2014 Pazar 14:58A+A-

Küçük çaplı olması sebebiyle okunması kolay ama Kudüs davası konusunda doyurucu bilgilere sahip Kudüs Davamız adlı kitap Kudüs konusunda bir el kitabı niteliği taşıyor.

Kudüs'ün İslâmi açıdan önemi, bu kutsal beldenin barındırdığı kutsal emanetler ve bunların başında yer alan Mescidi Aksa hakkında genişçe bilgi verdiği gibi şehrin tarihi, coğrafi, etnik ve demografik yapısı, bu şehirdeki ticaret ve sanayi hakkında özet bilgiler içeriyor.

Kitabın önemli bir kısmı da bu kutsal beldenin siyonistlerin işgali altında olmasından kaynaklanan tehlikeler hakkında bilgiler içeriyor. Bu çerçevede siyonist işgalcilerin şehrin İslâmi vechesini değiştirmek ve içindeki İslâmî mirası yok etmek amacıyla yürüttükleri sinsi faaliyetler, Müslüman nüfûsu göçe zorlayarak, evlerini gasp etme ve bu evlere yahudileri yerleştirme planları hatta hıristiyanlara ait tarihi mirası bile yok etmek suretiyle burayı tam anlamıyla yahudi boyasına boyama çabaları hakkında uyarıcı bilgiler veriyor.

Kitapta siyonist tehdit karşısında Kudüs'e sahip çıkılması hakkında neler yapılması gerektiği, İslam âleminin, Müslüman toplumların ve insanlığın taşıdığı sorumluluklar hakkında da bazı hatırlatmalarda bulunuluyor.

Kitapta Kudüs'ü ve özellikle de şehre özel anlam kazandıran Mescidi Aksa külliyesini tanıtan fotoğraflara da yer verilmiş.

Kitabın yeni baskısı Nida Yayınları tarafından yapılmış.

Temin adresi: Nida Yayınları Balabanağa Mah. Büyük Reşit Paşa Cad. Yümni İş Merkezi No:16/11 Vezneciler 34134 Fatih/İstanbul Tlf: 0212 527 93 86 E-mail:[email protected]

kudus_davamizb.jpg

HABERE YORUM KAT