1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ahmet Hakan Coşkun'un Darbedilmesine 1 Tutuklama
Ahmet Hakan Coşkun'un Darbedilmesine 1 Tutuklama

Ahmet Hakan Coşkun'un Darbedilmesine 1 Tutuklama

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan Coşkun'un darbedilmesine ilişkin mahkemece sorgulanan 7 şüpheliden Ahmet Şengüler, "kasten yaralama" suçundan tutuklandı.

05 Ekim 2015 Pazartesi 01:36A+A-

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan Coşkun'un darbedilmesine ilişkin mahkemece sorgulanan 7 şüpheliden, Ahmet Şengüler, "kasten yaralama" suçundan tutuklanırken, diğer 6'sı serbest bırakıldı. Serbest bırakılan 3 şüpheliye, adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmedildi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca ifadelerinin alınmasının ardından, tutuklanma istemiyle nöbetçi İstanbul 6. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen 7 şüphelinin hakimlik sorgusu sona erdi.

Nöbetçi hakimlik, şüphelilerden Ahmet Şengüler'in, "kasten yaralama" suçundan tutuklanmasına karar verirken, diğer şüpheliler Kamuran E, Fuat E, Uğur A, Soner A, Yahya Kemal G. ve Nezih Ö'nün serbest bırakılmasına karar verdi. Bu şüphelilerden Kamuran E, Uğur A. ve Fuat E. hakkında ise "yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir gün en yakındaki güvenlik merkezine imza verme zorunluluğu"ndan oluşan adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmedildi. 

Bu arada, mahkemece serbest bırakılan şüphelilerden Uğur A'nın daha önce PKK kampına gittiği, militanların giydiği kıyafetle fotoğraf çektirdiği ve bir fotoğrafta da üzerinde YPG-YPJ yazılı tişört bulunduğu tespit edildi. 

Uğur A'nın ağabeyi Seyhan A'nın da PKK'ya üye olmaktan kaydının bulunduğu ortaya çıkmıştı. 

Ahmet Hakan Coşkun, 1 Ekim'de yaptığı televizyon programının ardından aracıyla Teşvikiye'deki evinin önüne geldiği sırada başka bir otomobilden inen 4 kişi tarafından darbedilmiş, göğsünden ve yüzünden yaralanan Coşkun, hastaneye kaldırılmıştı. 

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olaya karıştığı tespit edilerek yakalanan şüpheliler Ahmet Ş, Kamuran E, Fuat E. ve Uğur A'nın yanı sıra, Soner A, Yahya Kemal G. ve Nezih Ö'yü de gözaltına almıştı. 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

2 Yorum