1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Ahmedinejad Bu Soruya Cevap Veremedi
Ahmedinejad Bu Soruya Cevap Veremedi

Ahmedinejad Bu Soruya Cevap Veremedi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, New York'ta önceki gün İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile bir görüşme yaptı.

28 Eylül 2012 Cuma 03:28A+A-

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, BM Genel Kurulu'nda "Suriye'de barışçıl çözüm istiyorsanız neden Devrim Muhafızları rejime destek veriyor, muhaliflere karsı savasıyor" sorusuna 'Buna cevap veremem' demekle yetindi.

Star gazetesinin manşet haberine göre Caferi'nin sözleri kendisini bağlar BM Genel Kurulu'nda Suriye'de diyalogdan yana olduklarını söyleyen Ahmedinejad'a bir gazeteci, 'Devrim Muhafızları Komutanı Caferi, Suriye'de rejime fiili destek verdiklerini söyledi. Hangisi doğru?' sorusuyla zor anlar yaşattı. Ahmedinejad, "Sözleri kendisini bağlar" diyerek soruyu geçiştirdi.

Aynı soru sorulunca gazeteciyi azarladı aynı gazetecinin "O zaman İran, Suriye rejimini destekleyen bir şey yapmıyor ve komutanın söyledikleri doğru değil, diyebilir misiniz?" sorusu üzerine Ahmedinejad, "Sorunuzu tekrar sormanız cevabı değiştirmez" dedi.

İran Cumhurbaşkanı, Tahran'dan yapılan bazı Türkiye karşıtı açıklamaların da resmi tutumları olmadığını söyledi.

DAVUTOĞLU NE DEDİ?

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile görüşmesinde, Suriye'de kanın durması için İran'ın da nüfuzunu kullanmasını beklediklerini kaydetti. Daha önce programda olmayan bu görüşme, BM Genel Kurulu 67. dönem toplantıları sırasında, iki heyetin karşılaşmasının ardından İran tarafının teklifi üzerine yapıldı. Görüşmede Davutoğlu,
İslam dünyasının bugün içinde bulunduğu çeşitli sorunlar olduğunu, bunların da açıklık ve şeffaflık çerçevesinde ele alınmasının yararlı olacağında birçok kişinin mutabık olduğunu söyledi.
Ahmedinejad da bu konudaki görüşlerini aktardı. Arap Baharı'na ilişkin gelişmelerden bahseden Davutoğlu, Mısır'daki yeni hükümete dikkati çekti. Görüşmede, Davutoğlu ve Ahmedinejad, Suriye konusunda da görüş alışverişinde bulundu.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Esad rejimine Arap Baharı başladığından beri Türkiye'nin yaptığı telkinleri aktardı.

Suriye'de diyalogtan yanayız Türkiye'nin Suriye halkının yanında yer aldığını belirten Davutoğlu, Türkiye-Mısır ve İran arasında Kahire'de yapılan toplantıyı övdü. Davutoğlu, Suriye'de kanın durması için İran'ın da nüfuzunu kullanmasını beklediklerini, son Kahire toplantısının da bu çerçevede yararlı bir adım olduğuna inandıklarını kaydetti.

Ahmedinejad da Suriye'de akan kanın durmasını arzu ettiklerini, bu konuda çaba harcadıklarını ve harcamaya devam edeceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT

7 Yorum