1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ağrı'da PKK/KCK Operasyonu: 14 Gözaltı
Ağrı'da PKK/KCK Operasyonu: 14 Gözaltı

Ağrı'da PKK/KCK Operasyonu: 14 Gözaltı

Ağrı merkez ve Doğubayazıt ilçesinde PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyonda 14 kişi gözaltına alındı.

30 Ağustos 2015 Pazar 19:10A+A-

Ağrı merkez ve Doğubayazıt ilçesinde PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyonda 14 kişi gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik ilçede 4 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Bu operasyonlarda PKK'nın dağ kadrosundan E.O, S.Y. ve M.D.Ö. ile KCK yapılanmasından M.R.G, M.G. ve F.G. gözaltına alındı.

Operasyonun gerçekleştirildiği yerlerde yapılan aramada, 80 kilogram amonyumnitrat-mazot karışımı patlayıcı, 16 üstü kesilmiş ve içi dolu vaziyette hazırlanmış bomba düzenekli küçük piknik tüpü, 2 el bombası, 15 el yapımı patlayıcı, 3 uzun namlulu silah, 3 tabanca, bu silahlara ait şarjör ve mermiler ile bomba yapımında kullanılan malzeme ve örgütsel döküman ele geçirildi.

Öte yandan Ağrı il merkezinde ise 8 kişi gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik kent merkezinde operasyon düzenlendi.

Operasyonda E.M, S.T, R.K, E.Ç, O.Ş, N.P, A.A. ve H.B. gözaltına alındı. Zanlıların ikametlerindeki aramada, biri kuru sıkı olmak üzere 2 tabanca ve bu silahlara ait çok sayıda mermi ile örgütsel doküman ele geçirildi.

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT