1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ağar, Faili Meçhulden İfade Veriyor
Ağar, Faili Meçhulden İfade Veriyor

Ağar, Faili Meçhulden İfade Veriyor

Eski içişleri bakanı Mehmet Ağar faili meçhul cinayetlerle ilgili, özel harekât polisleri ve "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın da aralarında olduğu 19 kişinin yargılandığı davada İstanbul’da ifade veriyor.

03 Temmuz 2015 Cuma 14:11A+A-

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından eski içişleri bakanı Mehmet Ağar’ın ifadesinin alınması için İstanbul’a talimat yazıldı. Ağar’ın ifadesinin alınması için İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin salonu tahsis edildi. SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile Ankara’daki mahkeme heyetine İstanbul’dan canlı ifade veren Ağar sabah saatlerinde korumaları ile Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne geldi.

Ağar’ın ifadesinin alındığı salonun kapıları polis korumaları tarafından kilitlendi. Basın mensuplarının "gizlilik kararı" bulunmayan davayı izlemesine izin verilmedi. Adliye kaynakları içeri alınmayan basın mensuplarına, "Duruşma salonunun kapılarının kilitlenmemesi gerektiğini ancak bu konunun Ankara’daki mahkemeyi ilgilendiren bir durum olduğunu, davanın Ankara’dan izlenebileceğini" söyledi.

1990'lı yıllardaki faili meçhul cinayetlerle ilgili ilk kez savunma yapan Mehmet Ağar, "Suçlamalardan herhangi bir bilgim yok" demişti.

Ağar'ın savunma yaptığı dava Namık Erdoğan, Metin Vural, Recep Kuzucu, Behçet Cantürk, Savaş Buldan, Haci Karay, Adnan Yıldırım, İsmail Karaalioğlu, Yusuf Ekinci, Ömer Lütfü Topal, Hikmet Babataş, Medet Serhat, Feyzi Aslan, Lazem Esmaeli, Asker Smıtko, Tarık Ümit, Salih Aslan ve Faik Candan cinayetlerini kapsıyordu. Ağar cinayetlerin yaşandığı 1993-1995 yılları arasında Emniyet Genel Müdürü olarak görev yapıyordu.

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT