1. HABERLER

  2. HABER

  3. Afyon'da Depremzedelere Irkçı Saldırı
Afyonda Depremzedelere Irkçı Saldırı

Afyon'da Depremzedelere Irkçı Saldırı

Valiliğinin imkânlarıyla Afyona yerleştirilen depremzedeler ırkçı saldırılara maruz kalınca toplu olarak Van'a geri dönme kararı aldılar.

29 Aralık 2011 Perşembe 15:41A+A-

Van'da yaşanan depremler sonrası Van Valiliğinin sağladığı imkânlarla Afyona yerleştirilen aileler ırkçı saldırılara maruz kalınca toplu olarak Van'a geri dönme kararı aldılar.

Dün sabah saatlerinde Van'dan Afyon Karahisar'a giden depremzedelere siz PKK'lısınız diyerek tepki gösteren bir grup ile depremzedeler arasında gerginlik yaşandı.

Deprem dolayısıyla Van'dan çıkarak devlet yetkililerinin Afyon da tahsis ettiği pansiyonlara yerleştirilen Vanlılara tepki gösteren marjinal guruba karşı sözle kendilerini ifade etmeye çalışan depremzedeler saldırıya maruz kalınca toplu olarak Afyon'u terk etme kararı aldı.

Yapılan saldırılar sonucu darp edilen İbrahim Maral, PKK'lı olmadıklarını ancak kendilerine saldıranlarında bunu pekâlâ iyi bildiklerini fakat tek suçlarının Kürt olmaları olduğunu dile getirdi.

Maral, "Yetkililer bizim Afyonda kalmamız için ısrarcı oldular. Ancak bizim can güvenliğimiz yoktu. Okula giden çocuklarımıza saldırılıyordu. Bu ırkçı saldırılardan emin olamadığımız için topyekûn Afyonu terk etme kararı aldık" diyerek tepkisini dile getirdi.

Fikret Özkan - İLKHA

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum