1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Af’ta Ayrımcılık Değil, Eşitlik Hedeflenmelidir!
Af’ta Ayrımcılık Değil, Eşitlik Hedeflenmelidir!

Af’ta Ayrımcılık Değil, Eşitlik Hedeflenmelidir!

​​​​​​​Af tartışması diş macununu sıkmaya benzer, bir kere tüpten çıktı mı, tekrar geri sokamazsınız!

29 Eylül 2018 Cumartesi 20:02A+A-

Rıdvan Kaya’nın yazısı:

Af tartışması bir kez daha Türkiye’nin gündeminde. MHP genel seçimler öncesinde kısık sesle dillendirdiği af talebini hükümet masasının üstüne koymuş durumda. AK Parti iktidarının yerel seçimler öncesinde ‘örtülü koalisyon ortağı’nı küstürecek bir tutum takınmasının zorluğu hesaba katıldığında af konusunun bir biçimde Meclis gündemine gelmesi bekleniyor.

MHP affın, ya da kendi tanımlamasıyla ‘infaz indirimi’ düzenlemesinin lüzumu sadedinde bir dizi gerekçe ileri sürüyor ama bunları tutarlı tezler olarak görmek mümkün değil. Bilakis bunların hukuk mantığıyla da, toplumsal gerçeklikle de uyumsuz iddialar oldukları açık. İşin hakikati MHP açısından bu affın en temelde bir Alaattin Çakıcı affı olduğu kesin. Çakıcı konusunun Devlet Bahçeli için neden bu kadar önem arzettiğini anlamaksa gerçekten zor! Belki bu aşamada söylenebilecek tek şey, zaman zaman nükseden kerameti kendinden menkul sözleri, tavırları gibi bunun da bir Bahçeli klasiği olarak Türkiye siyasi tarihine geçeceğidir!

Öte yandan Bahçeli’nin Çakıcı hassasiyeti bir yönüyle garip bulunsa da, bir başka yönüyle anlamlıdır. Bir siyasetçinin büyük bir riski de göze alarak adamına sahip çıkması, kendi yandaşını cezaevindan çıkartmak adına bunca zorluğa girişmesi, ülkücü dayanışma hassasiyeti dikkat çekicidir.

Yazının Devamı >>>