1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Afrinli Kadınlara Hicab Çağrısı Patrick Cockburn’u Çok Germiş!
Afrinli Kadınlara Hicab Çağrısı Patrick Cockburn’u Çok Germiş!

Afrinli Kadınlara Hicab Çağrısı Patrick Cockburn’u Çok Germiş!

Independent’ın Esedsever Ortadoğu uzmanı Cockburn’un imza attığı haber Batılıların PKK/PYD paralelinde Kürt halkını İslam’dan uzaklaştırma kampanyasının tipik bir örneği değil mi?

18 Haziran 2018 Pazartesi 11:46A+A-

İngiliz gazetesi Independent’ın Ortadoğu muhabiri Patrick Cockburn, Esed savunuculuğu ve mücahit düşmanlığı içeren yazılarına yeni bir boyut katmış ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kontrolündeki Afrin’de yaşayan Kürt kadınların sorunlarını sıralamış.

Diken adlı internet sitesinin aktardığına göre Cockburn yazısında kentte yaşayan Kürt kadınlar, ÖSO militanlarınca çarşaf giymeye zorlanıyor; giymeyenlerse kafir ya da fahişe olarak nitelendiriliyorlarmış!

Independent’ta yer alan Cockburn imzalı haberde Afrin’de, kentin çeşitli yerlerine şeriat yasalarına uyulması konusunda direktiflerin olduğu posterler asıldığı ve bu posterlerde, hicablı kadınların görsellerinin bulunduğu belirtilirken, kentin muhtelif yerlerine asılmış bu posterlerin, çoğu Müslüman olsa da laik gelenekten gelen Kürtlerin tepkisini çektiği vurgulanmış.

Her ne kadar posterler asıldıktan birkaç gün sonra Türk askerleri tarafından indirilse de kentteki Kürt kadınları üzerindeki baskının ulaştığı boyutların bir göstergesi olarak niteleyen Cockburn şunları yazmış: “Zira kadınlardan hicab giyilmesi isteniyordu ve bu durum onların ikinci sınıf insan muamelesi görmesine neden oluyordu.”

Independent’a konuşan, Afrin’de yaşayan 46 yaşındaki öğretmen Gülistan, hicab giymeye zorlanmalarını şöyle anlatmış: “Evden çıkmamızı, kamusal hayatın bir parçası olmamızı istemiyorlar. Sadece kot pantolon giydiğim için bu toprakların yabancısı olan adamlar, arkamdan ‘kafir’, ‘fahişe’, ‘Esad’ın köpeği’ diye bağırıyor. Ve ben bu sözleri her gün işitmek zorunda kalıyorum.”

Kürt kadınların Afrin’de hicaba karşı bir protesto gösterisi düzenlediğini söyleyen Gülistan, sözlerine şöyle devam etmiş: “Burada onlara anlattık… Hicabın dini bir kıyafet olmadığını, geleneksel bir kıyafet olduğunu ve bunun da Kürt geleneklerin yer almadığını söyledik.”

Cockburn imzalı haberde Afrin’in kuzeyindeki Bülbül kasabasında yaşayan 65 yaşındaki çiftçi Bave Misto da bölgedeki Kürtlerin laik yaşam tarzından vazgeçmeleri için baskı gördüğünü söylediği iddia ediliyor ve yaşlı afrinlinin ağzından şunlar ifade ediliyor:

Yalnızca yaşlı Kürtlerin evlerine geri gelmelerine izin veriliyor. ÖSO, genç kadın ve erkeklerin gelmesine engel oluyor. Şam ve İdlib’den gelen pek çok cihatçı milis var artık burada. Beş vakit namaz kılıyor ve kadınlarımızın hicab giymesini istiyorlar. Geçen gün Doğu Guta’dan gelen komşum Abu Muhammed, bana ‘Karın hicab giymeli. Hicab giyerse hem burada, hem de ahirette rahat eder’ dedi.”

Tüh, tüh ne kadar üzücü, korkutucu manzaralar bunlar! Afrinli Kürtlerin maruz kaldığı zulüm ne boyutlara ulaşmış, insanın içi parçalanıyor! Allah muhafaza, tüm bu yönlendirmeler, teşvikler neticesinde Afrinli Kürtler bir de namaza başlar ve örtünürlerse kim bilir ne kadar büyük bir acı yaşanır! Bu yüzden Arapların dini tarafından asimile edilmemeleri için gerek Türkiyeli laikler, gerekse de Avrupalı dostları Kürt yoldaşlarıyla dayanışmalarını daha ileri seviyelere çıkartmalılar!

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum