1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Afganistanlı Çocuğun Kalbine ‘Ensar’ın Merhamet Eli Değdi!
Afganistanlı Çocuğun Kalbine ‘Ensar’ın Merhamet Eli Değdi!

Afganistanlı Çocuğun Kalbine ‘Ensar’ın Merhamet Eli Değdi!

Afganistan’daki savaştan kaçarak ailesiyle Türkiye’ye gelen ve kalbi delik olan 10 yaşındaki Ali Rezayi, Zonguldaklı yardımseverlerin çabasıyla yaptırılan ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.

14 Ocak 2018 Pazar 11:54A+A-

Afganistan’daki savaştan kaçarak ailesiyle Türkiye’ye gelen ve doğumundan bir yıl sonra kalbi delik olduğu belirlenen 10 yaşındaki Ali Rezayi, Zonguldaklı iyilikseverlerin destekleriyle İstanbul’da geçirdiği başarılı ameliyat sonrası sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Ülkesindeki savaş nedeniyle 4 ay önce Pençşir vilayetinden Zonguldak’a gelen ve maddi imkânsızlıklar nedeniyle ülkesinde tedavi göremeyen Rezayi’ye, Türk Kızılayı’nın Zonguldak şubesi ile 8 sivil toplum kuruluşundan oluşan “Zonguldak Ensarları” grubu tarafından yardım eli uzandı.

“Zonguldak Ensarları”nın gönüllü doktoru Bünyamin Altındal’ın destekleriyle İstanbul Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisine başlanan Ali Rezayi, geçirdiği başarılı ameliyatın ardından sağlığına kavuşmanın sevincini yaşıyor.

Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi Başkanı Nihat Aygün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ali Rezayi’nin kalbinin delik olduğunu babasından öğrendiklerini söyledi.

Bu duruma çok üzüldüklerini ve bir şeyler yapmaya karar verdiklerini anlatan Aygün, “Sağlık konusunda öncülüğümüzü yapan Doktor Bünyamin Altındal, İstanbul’da bir hastaneyle görüştü, hemen araç temin ettik. Ali kardeşimizi babasıyla beraber gönderdik. Orada hem ücretsiz ameliyatı yapıldı hem de sağlığına kavuştu.” diye konuştu.

Baba 52 yaşındaki Yasin Rezayi de oğlunun dünyaya geldikten bir yıl sonra kalbinde delik olduğunu öğrendiğini anlattı.

Maddi sıkıntıdan dolayı Afganistan’da ameliyatı gerçekleştiremediklerini aktaran Rezayi, “İran’a ve Pakistan’a da gitmeyi istedik. Ameliyat için bizden çok para istediler. Ondan sonra biz Türkiye’ye gelmek zorunda kaldık. Türkiye bize kucak açtı. Bize iyi davrandı.” dedi.

HABERE YORUM KAT