1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Afganistan'daki Saldırıda Ölenlerin Sayısı 64'e Yükseldi
Afganistan'daki Saldırıda Ölenlerin Sayısı 64'e Yükseldi

Afganistan'daki Saldırıda Ölenlerin Sayısı 64'e Yükseldi

Afganistan'ın başkenti Kâbil'de, ülkenin istihbarat teşkilâtının merkezine bombalı araçla saldırı düzenlendi. 64 kişi öldü, 320'den fazla kişi yaralandı. Saldırıyı Taliban üstlendi.

20 Nisan 2016 Çarşamba 13:31A+A-

Afganistan Devlet Başbakanı Eşref Gani, başkenti Kâbil'de bulunan istihbarat teşkilâtının merkezine bombalı araçla saldırı düzenlendiğini açıkladı. Sağlık bakanlığı, saldırıda ölenlerin sayısının 64'e yükseldiğini açıkladı. 320’den fazla kişi de yaralandı.

Saldırıyı bir hafta önce “bahar taarruzu” ilan eden Taliban üstlendi. Saldırı sonrasında yarım saat süren bir çatışma gerçekleşti. Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid de yaptığı açıklamada saldırı sonrası Taliban militanları ile “güvenlik” güçleri arasında çatışma çıktığını açıkladı.

Hükûmet yetkilileri ise saldırıyı Taliban'ın gerçekleştirdiğini henüz doğrulamadı. Taliban saldırılarına başlayacağını açıkladığı 12 Nisan'dan bu yana özellikle Kunduz eyaletinde birçok saldırı düzenledi.

Saldırı düzenlenen bina diğer devlet binalarının da çok yakınında ve başkanlık sarayına birkaç yüz metre uzaklıkta. Patlama geniş çevrede duyuldu ve bölge giriş çıkışlara kapatıldı.

Kaynak: Reuters, Al Jazeera

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT