1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Afganistan'daki Depremde Ölü Sayısı Yükseldi
Afganistan'daki Depremde Ölü Sayısı Yükseldi

Afganistan'daki Depremde Ölü Sayısı Yükseldi

Afganistan'da meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Afganistan ve Pakistan'da ölenlerin sayısı 323'e yükseldi.

27 Ekim 2015 Salı 16:31A+A-

Pakistan Başbakanlık Basın Bürosundan yapılan açıklamada, "Başbakan Navaz Şerif başkanlığında yapılan toplantıda, Pakistan'da 228 kişinin yaşamını yitirdiği, 620 kişinin yaralandığı belirtildi" ifadesi kullanıldı.

Merkez üssü Afganistan'ın başkenti Kabil'in 254 kilometre kuzeydoğusundaki Hindukuş Dağları olan ve yerin 212,5 kilometre altında meydana gelen depremin ardından Pakistan'ın kuzeyinde 3 bin 320 evin yıkıldığı, enkaz altında kalanların bulunması için arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Pakistan'da 8 Ekim 2005'te meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremde 75 bin kişi yaşamını yitirmişti.

Afganistan

Afganistan'da da deprem nedeniyle 95 kişi öldü, 440 kişi yaralandı.

Ölü ve yaralı sayısının enkaz altında kalanların çıkarılmasıyla artabileceği ifade edildi.

Depremin ardından ülkenin Kunar ve Badahşan kentleri başta olmak üzere, Nangarhar, Tahar, Lağman ve Pervan kentlerinde çok sayıda evin yıkıldığı belirtildi.

Bir dakikadan uzun süren deprem, başkent Kabil başta olmak üzere tüm ülkede halkın panik içinde sokaklara dökülmesine neden oldu.

Sağlık Bakanlığı, tıbbi birimlerin depremden en çok etkilenen bölgelere sevk edildiğini, ülke genelinde hastanelerin de alarm durumuna geçirildiğini açıkladı.

AA

HABERE YORUM KAT