1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Afganistan'da Taliban Askeri Kampa Saldırdı
Afganistan'da Taliban Askeri Kampa Saldırdı

Afganistan'da Taliban Askeri Kampa Saldırdı

Afganistan'ın Maydan Vardak vilayetinde Taliban militanları askeri kampa saldırı düzenledi. Saldırıda Afgan hükümetine göre 50, Taliban kaynaklarına göre ise en az 100 kişi öldü.

22 Ocak 2019 Salı 17:20A+A-

Maydan Vardak Valiliği sözcüsü Abdulrahman Mangal, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 militandan birinin bomba yüklü aracı kampın girişinde patlatmasının ardından diğer militanların güvenlik güçleriyle çatışmaya başladığını belirtti.

Mangal, yaklaşık iki saat süren çatışma sonucu 3 militanın etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Maydan Vardak İl Şura Vekili Şerifullah Hotak ise yerel basına yaptığı açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 50'ye yükseldiğini belirtti.

Saldırıyı üstlendiği iddia edilen Taliban örgütüne yakın kaynaklar ise 100'ün üzerinde güvenlik görevlisinin öldüğünü kaydetti.

Türkiye’den Kınama

Dışişleri Bakanlığı "Terör saldırısını kınıyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, dost Afganistan hükümetine ve kardeş Afgan halkına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz." açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Afganistan’ın Vardak vilayetinin merkezi Maydan şehrinde gerçekleştirilen saldırıda çok sayıda Afgan güvenlik gücü mensubunun hayatını kaybettiği ve yaralandığının büyük bir üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

Açıklamada, "Söz konusu terör saldırısını kınıyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, dost Afganistan hükümetine ve kardeş Afgan halkına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz." ifadesi kullanıldı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan Cumhurbaşkanı Gani'ye Vardak'taki patlamada hayatını kaybedenler için taziye mesajı gönderdi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanı, Aziz Kardeşim, Vardak vilayetinin merkezi Meydan Şehir'de 21 Ocak 2019 tarihinde gerçekleştirilen terör saldırısında çok sayıda Afgan güvenlik güçleri mensubunun hayatını kaybettiğini ve yaralandığını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Bu menfur terör saldırısını kınıyorum. Türkiye'nin, terörle mücadelesinde dost ve kardeş Afganistan'ın yanında olduğunu bir kez daha yineliyorum. Hayatını kaybeden kardeşlerime Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, Zat-ı Devletleri'nin şahsında dost ve kardeş Afgan halkına milletim ve şahsım adına başsağlığı diliyorum."

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT