1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Afganistan'da 3 ABD'li Öldürüldü
Afganistan'da 3 ABD'li Öldürüldü

Afganistan'da 3 ABD'li Öldürüldü

Kabil Askeri Havaalanı'nda bir Afgan askeri, 3 ABD personelini öldürdü. Saldırıyı Taliban üstlendi.

30 Ocak 2015 Cuma 12:14A+A-

Afganistan’ın başkenti Kabil’deki Askeri Havaalanı'nda bir Afgan askerinin düzenlediği silahlı saldırıda 3 Amerikan personeli ölürken 4'ü de yaralandı. Öldürülen Amerikan personelleri, ABD Savunma Bakanlığı ile anlaşmalı çalışıyordu.

Saldırı perşembe akşamı geç saatlerde Afganistan Hava Kuvvetleri'ne danışmanlık hizmeti veren ABD personellerine yönelikti. Eylemci öldürüldü.

Afganistan Savunma Bakanlığı sözcülerinden Devlet Vaziri de, Afgan Hava Kuvvetleri mensuplarına danışmanlık hizmeti veren ABD personellerine silahlı saldırının yapıldığını doğruladı. Vaziri, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü gerekçesiyle ayrıntılı bilgi vermedi.

Afgan Talibanı Sözcüsü Zabiullah Mücahet ise yaptığı yazılı açıklamada, saldırıyı üstlenerek Kabil Askeri Havaalanı'nda Taliban üyesi İhsanullah tarafından Amerikan askerlerine silahlı saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Sözcü Mücahet, saldırıyı düzenleyen İhsanullah’ın daha önce Taliban’ın talebi üzerine Afgan ordusunda asker olarak göreve başladığı ve Taliban ile ilişkisi olduğunu belirtti.

11 Eylül 2001 saldırılarının ardından Afganistan ABD tarafından işgal edilmişti.

HABERE YORUM KAT