1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Afganistan "Güvenlik Güçleri" Kunduz'u Geri Aldığını İddia Etti
Afganistan "Güvenlik Güçleri" Kunduz'u Geri Aldığını İddia Etti

Afganistan "Güvenlik Güçleri" Kunduz'u Geri Aldığını İddia Etti

Afganistan “güvenlik güçleri”, Taliban'ın kontrolü ele geçirdiği Kunduz şehrini geri aldıklarını iddia etti. Taliban sözcüsü ise iddiayı reddederek, şehrin büyük kısmının kontrolünün kendilerinde olduğunu ve çatışmaların devam ettiğini söyledi.

01 Ekim 2015 Perşembe 09:37A+A-

Afganistan özel kuvvetlerinden bir komutanın Al Jazeera’ye verdiği bilgiye göre “Afganistan güçleri” Kunduz şehir merkezinin kontrolünü Taliban’dan geri aldı. Komutan, Taliban’ın salı gecesi ABD tarafından yapılan ve büyük kayıplar vermesine sebep olan hava saldırılarından sonra şehir merkezini terk ettiğini söyledi.

Bölge sakinleri ve güvenlik kaynakları, “Afganistan ordusu”nun yerleşim bölgelerinde hâlâ Taliban direnişiyle karşılaştığını aktardı. Afganistan İçişleri Bakanlığı sözcüsü Sedik Sedikki de Twitter’da yaptığı açıklamada “Şehir geri alındı ve teröristlerden temizleniyor, düşmana ağır kayıp verdirildi.” dedi.

Reuters'a konuşan bir Taliban sözcüsü ise iddiayı yalanladı. Şehir merkezinde çatışmaların devam ettiğini söyleyen sözcü, şehrin büyük kısmının kontrolünü ellerinde tuttuklarını savundu.

Taliban, pazartesi sabaha karşı gerçekleştirdiği saldırıda Kunduz şehrine girmiş, şehirdeki bazı önemli kamu binalarını ele geçirmiş ve hapishanedeki mahkûmları serbest bırakmıştı. Serbest kalanlar arasında Taliban mensupları da bulunuyordu. Taliban'ın gerçekleştirdiği saldırı, ülkenin ABD işgaline uğramasından sonra gerçekleştirdiği en büyük saldırı olma özelliği taşıyor.

Örgüt ve ordu arasında çıkan çatışmalar yüzünden binlerce kişi şehri terk etmek zorunda kalmıştı.

Kunduz, nisan ayında da Taliban saldırılarının hedefi olmuş ve şehirde yoğun çatışmalar yaşanmıştı.

Kaynak: Al Jazeera, Reuters

HABERE YORUM KAT