1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Afgan Sığınmacılar BM'yi Protesto Etti
Afgan Sığınmacılar BM'yi Protesto Etti

Afgan Sığınmacılar BM'yi Protesto Etti

Ankara'daki BMMYK binası önünde toplanan bir grup Afgan sığınmacı kendilerine uyguladığı politikalar nedeniyle BM'yi protesto etti.

13 Nisan 2015 Pazartesi 15:33A+A-

Afgan sığınmacılar, kendilerine uyguladığı politikalar nedeniyle ve verdiği sözleri tutmadığı gerekçesiyle Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ni (BMMYK) protesto etti.

Farklı şehirlerden gelen ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 50 kişilik grup, Ankara'daki BMMYK binası önünde toplandı.

Ellerinde "İltica herkesin doğal hakkıdır", "Keyfimizden ülkemizi bırakıp kaçmadık", "BMMYK büyük bir yalancıdır" yazılı Türkçe, Farsça ve İngilizce dövizler taşıyan grup, basın açıklaması yaptı.

Grup adına konuşan Seyyid Ahmed Musavi, Afganistan'da insan kaçırma ve sıcak çatışmalar yüzünden her gün masum insanların kanlarının aktığını söyledi.

Afganistan'daki mevcut savaş koşullarına rağmen BMMYK'nin üzerine düşen görevi yapmadığını savunan Musavi, BMMYK'nin Afgan sığınmacıların dosyalarını askıda tutarak adil davranmadığını belirtti.

Musavi, "Diğer milletlerden sığınmacı ve göçmenlerin dosya işlemleri devam ederken, Afgan sığınmacıların dosyaları hala askıdadır ve BMMYK hala izlediği politikanın insanları nasıl etkilediğini görmezden gelmeye devam etmektedir" diye konuştu.

Basın açıklamasının sonunda Afgan sığınmacıların taleplerini sıralayan Musavi, tüm sığınmacılara eşit davranılana ve adalet sağlanana kadar yasal yollara başvuracaklarını ve protesto haklarını kullanacaklarını kaydetti.

Musavi ayrıca "Afgan Sığınmacılar ve Göçmenler Derneği" adında bir dernek kurmayı planladıklarını söyledi.

Yaklaşık yarım saat süren protesto, basın açıklamasından sonra sona erdi.

Geçen yıl nisan ayında da BMMYK önünde 53 gün süren eylem düzenleyen Afgan sığınmacılar, BMMYK'nin birtakım sözler vermesiyle eylemi bitirmişti.

AA

HABERE YORUM KAT