1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Adıyaman'da Coşkulu Kudüs Gecesi (FOTO)
Adıyaman'da Coşkulu Kudüs Gecesi (FOTO)

Adıyaman'da Coşkulu Kudüs Gecesi (FOTO)

Adıyaman İHH'nın Kudüs etkinliğinde izleyiciler kapalı spor salonuna sığmadı.

24 Şubat 2015 Salı 13:54A+A-

HAKSÖZ-HABER

İHH’nın Adıyaman Şubesi Adıyaman İnsani Yardım Derneği (YADER) 20 Şubat Cuma akşamı İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ve Grup Yürüyüş’ün katılımıyla “Kudüs’ün Etekleri ve Mescid-i Aksa” adlı konferans ve konser düzenledi.

Adıyaman Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen geceye çok sayıda kişi katıldı. Kudüs’le ilgili afişlemelerin yapıldığı salonda yetimler yararına kermes de düzenlendi.

Kur’an tilavetiyle başlayan programda açış konuşmasını İHH Adıyaman Şube Başkanı Fadıl Akkuş yaptı. Akkuş, “Kudüs bize hiç de uzakta değil, elimizi uzattığımızda dokunabilecek kadar yakın. Ancak ne yazık ki, iç dünyamızdan o kadar uzaklaştırmışız ki bu mukaddes beldeden habersiz yaşıyoruz. Bugün Kudüs mahzun, boynu bükük, kopuk ve bölünmüş hayatlar hüküm sürüyor burada. Ne zaman Filistin meselesi olsa vicdanlarımız bize şu soruyu soruyor: Bu vahşeti bu zulmü kim durduracak?” dedi.

Programda konuşma yapan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Siyonizm yıkılana kadar, Mescid-i Aksa özgürleşene kadar mücadelenin devam edeceğini ve Siyonist İsrail’in yaptıklarının hesabını vereceğini söyledi.

Yıldırım, “Bu İsrail’in nüfusu ne kadar, 6-7 milyon değil mi? Vallahi billahi şu anda dünyada sırf Mavi Marmara Gemisi’ne binmek için hazır olan 12-13 milyon kişi gerekirse gidip İsrail’i tükürüğüyle boğar Allah’ın izniyle. Bunlar korkak adamlar. Bunlar silahlarıyla silahsız insanlara saldırdılar. 10 kardeşimizi şehit ettiler. Ama zannediyorlar ki biz korkacağız. Allah’ın izniyle korkmayacağız. Siyonizm yıkılana kadar, Mescid-i Aksa özgürleşene kadar bu mücadele devam edecek, bu yaptıklarının hesaplarını da verecekler.” diye konuştu.

“İran, Suriye’de Zalimlik Yaptı!”

Bülent Yıldırım, konuşmasında Suriye’de yaşanan vahşete de dikkat çekti. İran’ın tüm unsurlarıyla Beşşar Esed’in yanında yer aldığını söyleyen Yıldırım, “Açık söyleyeyim, söz konusu İran olunca içimizden bazıları bu katliamı görmezden geldi.” dedi ve İHH’nın Suriyeli muhacirler için yaptığı çalışmalara destek vermeye çağırdı.

Program, Grup Yürüyüş konseriyle sona erdi. Grup Yürüyüş, Kudüs ve Mavi Marmara temalı ezgi-marşlarının yanı sıra katılımcıları ümmet coğrafyasına götüren bir repertuarla konserini verdi. Suriye’de yaşananları “kardeş kavgası” olarak niteleyenleri de eleştiren Grup Yürüyüş, çocukların üzerine varil bombası yağdıran, onları kimyasal gazla zehirleyenleri ‘kardeş’ olarak nitelemenin utanç olduğuna dikkat çekti. Grup Yürüyüş, konserine sahneye çağırdığı çocuklarla birlikte söylediği “İntifada” marşıyla son verdi.

adiyaman-ihh-yader-09.jpg

adiyaman-ihh-yader-07.jpg

adiyaman-ihh-yader-06.jpg

bulent-yildirim.jpg

adiyaman-ihh-yader-05.jpg

bulent-yildirim02.jpg

grup-yuruyus-adiyaman-01.jpg

grup-yuruyus-adiyaman-02.jpg

adiyaman-ihh-yader-03.jpg

adiyaman-ihh-yader-00.jpg

grup-yuruyus-adiyaman-04.jpg

grup-yuruyus-adiyaman-03.jpg

adiyaman-ihh-yader-10.jpg

HABERE YORUM KAT