1. HABERLER

  2. HABER

  3. Adem ve Hamit Haberleri Teyit Edildi mi?
Adem ve Hamit Haberleri Teyit Edildi mi?

Adem ve Hamit Haberleri Teyit Edildi mi?

Aslan Değirmenci, Adem ve Hamit'le takas yapmak üzere muhaliflerin iki komutanı kaçırdığı haberini değerlendirdi.

04 Nisan 2012 Çarşamba 13:58A+A-

Suriye’de kaybolan Adem Özköse ve Hamit Coşkun’un da çalıştığı Milat Gazetesi’nin Ankara temsilcisi Aslan Değirmenci, Radyo Beyaz ve Ses Radyo’da ortaklaşa yayınlanan ‘Gün ve Gündem’ programına konuk oldu.

Adem Özköse ve Hamit Coşkun 'dan 25 gündür haber alınamadığını dile getiren Değirmenci, iki isim hakkında gelen bilgilerin de doğrulatılamadığını belirtti. Bir manipülasyondan da korktuklarını ifade eden Değirmenci; “Biz Adem Özköse ile 25 gün önce görüştük. Hamit Coşkun'la da ağabeyi Yahya Bey görüştü. Daha sonra irtibat kesildi ve bir daha haber alamadık. İlk 4 gün haber almayı bekledik daha sonra da haber alamadığımızı kamuoyu ile paylaştık. Daha sonra muhalifler arkadaşlarımızın bir Şii köyünden geçtiklerini bundan sonra kendilerinin de haber alamadıklarını söylediler. Biz de bu bilgiyi kaynaklarımızdan doğrulattık. Dışişleri Bakanlığı 'nda da bu bilgiler var ancak şimdiye kadar net bir açıklama yapmadılar. Hayat söz konusu olduğu için her bilgiyi de paylaşmayı doğru bulmuyorum” dedi. 

Geçtiğimiz hafta içerisinde Türkiye'ye sığınan generallerle iki gazetecinin takas yapılacağı haberinin çıktığını de söyleyen Değirmenci, bu haberleri skandal olarak değerlendirdiklerini de ifade etti. Değirmenci, bu durumun iki gazetecinin hayatını tehlikeye attığını da belirtti. 

YAPILAN HABERLER KARDEŞLERİMİZİN HAYATINI TEHLİKEYE SOKUYOR 
Suriyeli yetkililerin tüm temasları yarıda kestiğini de sözlerine ekleyen Değirmenci, “Suriyeli yetkililer sorduğumuz her soruya 'haberimiz yok' diyerek alaycı bir biçimde cevap veriyorlar. Onlar haber amaçlı oraya gittilerse şuan aslında hepimiz tutsağız. Bunu milli bir mesele haline getirmek istemiyorum. Bu tüm dünyanın sorunu ki Uluslararası Af Örgütü geç kalmasına rağmen iki önce bir açıklama yaptı. Bir de imza kampanyası başlattılar.

Bizim gazeteci arkadaşlarımızdan da bir ricamız var, kaynağınız sağlam değilse, bilginiz net değilse bilgilerinizi bize ve dışişlerine doğrulatamıyorsanız lütfen haber yapmayın. Burada bir pazarlık söz konusu olamaz. Bizim arkadaşlarımız orada rehin tutuluyor. Muhaliflerin iki komutanı kaçırdığı ve arkadaşlarımızla takas edileceği haberi gazetelere yansıdı. Biz bu bilgiye iki gün önce ulaştık ama oradaki çok güvenilir kaynaklarımız net bir bilginin olmadığın söylediler. Bu tip haberleri yapan arkadaşlarımızın yaptıkları da gazetecilik etiğine uymuyor. Her şeyden önce iki arkadaşımız kendilerinin meslektaşları. İlk başta yapmamız gereken bu arkadaşların can güvenliğini teminat altına almak. Bu tip haberlerle iki kardeşimizin hayatı tehlike altına sokuluyor. Bunun yanında Dışişleri Bakanlığı başta hem bizi hem aileyi sakinleştirerek direkt olarak olayın içerisine girdi. Eş zamanlı olarak tüm siyasi partiler de üzerlerine düşen görevleri yerine getirdiler” dedi. 

İki gazetecinin kaçırılması ile ilgili olarak müthiş bir bilgi kirliliği olduğuna da değinen Aslan, yapılan bir takım haberlerin hem iki gazetecinin hayatını hem de istihbarat çalışmalarını tehlikeye attığını söyledi. Türk medyasının da oynan oyunlara alet olduğunu ifade eden Aslan Değirmenci Adem Özköse ve Hamit Coşkun 'un kurtulmasının ardından bazı insanların maskelerinin düşürüleceğini dile getirdi. Özköse ve Coşkun 'un kaybolmasının ardından yapılan kimi haberlerin Suriye kaynaklı olduğunu da söyleyen Aslan, “Bu tip haberler arkadaşlarımızın ailelerini de etkiliyor. Sırf arkadaşlarımızı üzmeme adına kendi yaptığımız haberlere fotoğraf basmamayı düşünüyoruz” dedi. 

YAŞIYORLAR 
Gün ve Gündem 'in sunucularından Elvan Palaşoğlu 'nun, 'Bu iki arkadaşımızın hayatta olup olmadıkları ile ilgi kafanızda bir soru işareti var mı? Sorusu üzerene Aslan şöyle konuştu; “Hem devletin resmi kaynaklarından hem de Suriye 'deki yerel kaynaklardan yaşadıklarını teyit ettirdik.” 

SURİYE HERONLARI İSRAİL 'DEN ALIYOR! 
Tek düşmanlarının İsrail olduğunu haykıran Suriye yönetiminin muhaliflerle mücadelede kullandığı Heronlar'ı yine Rusya üzerenden İsrail'den aldığını da dile getirdi. 

Program sunucularından Murat Kerim Ateş 'in başta ABD olmak üzere tüm dünyanın ve Suriyeli muhaliflerin Türkiye'den askeri bir müdahale beklediğini dile getirmesi üzerine ise Aslan; “Biz Türk halkı olarak her türlü dış müdahale karşısında direnç göstermeliyiz. Sonuç olarak Suriye komşumuz ve toprak hakları, sınır hakları var. Bunu ihlal eden biz olmamalıyız. Bunu ihlal etmek isteyen AB, NATO ya da BM olduğu zaman da karşı durmalıyız. Değdim gibi bölgede istihbarat oyunları var bu oyuna gazeteci arkadaşlarımız da kurban edilmek isteniyor. Olabilir. İki gazeteci arkadaşımız kaçırılmış ama bizim istediğimiz kamuoyu oluşmamış. Kamuoyu oluşmamışken iki gazeteciyi bahane ederek gerilimi tırmandırmanın doğru olduğunu düşünmüyorum” dedi. 

ANADOLU AJANSI'NIN HABERLERİNE İTİBAR EDİLSİN 
25 gündür üzerlerinde stratejik oyunlar oynandığını da belirten Değirmenci, Adem Özköse ve Hamit Coşkun için çırpınan gazetecilerin de gaza getirilmek istendiğini ifade etti. 

Anadolu Ajansı 'nın Samet Doğan imzalı iki Türk gazetecinin kaçırılması ile ilgili 3 haber yaptığını da söyleyen Değirmenci sözlerini şöyle sürdürdü; “ yapılan üç haberden de haberimiz var ve bu üç haber de doğrudur. Lütfen bu konuda Anadolu Ajansı 'nın haberlerine itibar edilsin. Bu haberlerin altına imzamı atarım.” 

Kaynak: Beyaz Gazete 

HABERE YORUM KAT