1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. A. Özköse ve H. Coşkun'dan Haber Var!
A. Özköse ve H. Coşkundan Haber Var!

A. Özköse ve H. Coşkun'dan Haber Var!

Rejim yanlısı milislerin Adem Özköse ve Hamit Coşkun kardeşlerimizi Suriye istihbaratına teslim ettikleri bildirildi.

15 Mart 2012 Perşembe 13:53A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye’de gelişmeleri takip etmek ve belgesel çekmek için bulunan ancak 6 gün önce son olarak bulundukları İdlib’de kaybolan gazeteci kardeşlerimizin rejim yanlısı milislerin olduğu bir köyde rehin tutulduklarına ilişkin bilgiler gelmişti.  Bu bilgilerin netleşmeye başladığı ifade ediliyor.

Gelen bilgilere göre Baas rejimi yanlısı milisler, gazeteci kardeşlerimizi Suriye istihbaratına teslim ettiler. Kardeşlerimizin zırhlı araçlarla bilinmeyen bir yere götürüldüğü iddia ediliyor. İddialar arasında kameraman Hamit Coşkun’un yaralandığı ve kanamasının olduğu da yer alıyor. 

AA muhabiri Samet Doğan’ın yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre İdlib’in Binniş kasabası yakınlarında bulunan el-Fua köyündeki Şebbiha’ya bağlı milisler, kardeşlerimizi Suriye istihbaratına teslim ettiler. Muhabirin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre kardeşlerimiz iki zırhlı araçla köyden çıkarıldılar ancak nereye götürüldükleri bilinmiyor.

Yerel kaynaklardan edinilen bir diğer bilgide ise kameraman Hamit Coşkun’un yaralı olduğu iddia edildi. Gazetecilere işkence edilmiş olabileceğinden endişe ediliyor. 

6 Gündür Net Bir Haber Alınamıyor

Adem Özköse 1978 Samsun doğumlu, Gerçek Hayat Dergisi Ortadoğu Temsilciliği yapıyor. Milat gazetesinde yazıları yayınlanıyor. İslam coğrafyasındaki birçok savaş ve çatışma bölgesinde direnişçilerle röportajlar yaptı.

Hamit Coşkun 1991 Karamürsel doğumlu. İstanbul Üniversitesi Radyo Sinema Televizyon bölümü son sınıf öğrencisi ve çeşitli yayın organlarında kameramanlık yapıyor.

--------

İLGİLİ HABERLERİMİZ:

Adem Özköse ve Hamit Coşkun Suriye'de 6 Gündür Kayıp (Dakika Dakika)

Özköse ve Coşkun'un Hayatından Endişeliyiz! (Basın Toplantısı)

Davutoğlu: 'İki Gazetecinin Burunları Dahi Kanamasın'

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum