1. HABERLER

  2. HABER

  3. Adem İle Hamit Derhal Serbest Bırakılsın
Adem İle Hamit Derhal Serbest Bırakılsın

Adem İle Hamit Derhal Serbest Bırakılsın

19 sivil toplum kuruluşu Adem Özköse ile Hamit Coşkun’un Türkiye’ye iade edilmesini istedi

28 Mart 2012 Çarşamba 00:50A+A-

Haber alma ve okurlarının bilgi edinme ihtiyacını karşılamak amacıyla Suriye’de görev yaparken kaçırılan gazeteciler Adem Özköse ile Hamit Coşkun için İHH’da bir araya gelen Ankaralı 19 sivil toplum kuruluşu, iki gazetecinin serbest bırakılmasını istedi.

Özköse ve Coşkun için yapılan ortak çağrı toplantısına; Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu, İLKDER, İHH Ankara, MAZLUMDER Ankara, VAHDET VAKFI, Araştırma Kültür Vakfı, Başkent Kadın Platformu, Özgür Eğitim-Sen, 16 Temmuz Gençlik Hareketi, MEKDAV, Adalet Gönüllüleri Derneği, Bosna Dayanışma Grubu ve Ankara Gençlik Eğitim Merkezi Derneği, ASDER, ÇATIDER, Ahde Vefa Platformu, Bem Bir Sen, Toç Bir Sen ve Genç Birikim Dergisi temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi Aslan Değirmenci; arkadaşlarından 17 gündür haber alamadıklarını ifade ederek, daha ciddi adımlar atılmasını ve iki Türk gazetecinin sağ salim görevlerinin başına dönmesinin sağlanmasını talep etti. Değirmenci; Adem Özköse ile Hamit Coşkun için tüm ulusal ve uluslar arası medya kuruluşları ile insan hakları örgütlerini de duyarlı olmaya davet etti.

19 sivil toplum kuruluşu adına konuşan Mazlumder Ankara Şube Başkanı Avukat Şerife Gül Arıman, “Suriye’de yaşanan olayları kamuoyuna doğru aktarabilmek için dünyanın pek çok yerinden pek çok gazeteci Suriye’de gazetecilik faaliyeti yapmakta ve çalıştığı haber kanalı, gazete ve ajanslara haber geçmeye çalışmaktadır” dedi. Ankara’da faaliyette bulunan sivil toplum kuruluşları olarak 17 gündür kendilerinden haber alınamayan gazeteciler Özköse ve Coşkun’un hayatlarından endişe ettiklerini anlatan Avukat Şerife Gül Arıman, şunları kaydetti: “Suriye rejimini; ülkede sürdürdüğü baskı ve şiddet politikalarından vazgeçmeye, halkın iradesine saygı duymaya ve kaçırılan gazetecileri Türkiye’ye iade etmeye davet ediyoruz. Türkiye’deki yetkili makamlardan; Suriye makamları nezdinde gerekli girişimleri daha ciddi ve sonuca varacak şekilde sürdürerek iki gazetecinin Türkiye’ye iade edilmeleri hususunda gerekli çalışmaları hızlandırmalarını, konuya daha hassasiyet göstermelerini talep ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT