1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Adanalı Gençler Mursi İçin Sabah Namazında Toplandı
Adanalı Gençler Mursi İçin Sabah Namazında Toplandı

Adanalı Gençler Mursi İçin Sabah Namazında Toplandı

Adana’da Çukurova Üniversitesi Müslüman Gençlerinin çağrısıyla sabah namazını müteakiben Ulu Cami’de toplanıp Muhammed Mursi nin ve zindanlardaki tüm yusufilerin yanında olduğunu haykırdı.

28 Aralık 2014 Pazar 17:20A+A-

Adana’da Çukurova Üniversitesi Müslüman Gençlerinin  çağrısıyla sabah namazını müteakiben Ulu Cami’de toplanan çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu müslümanlar, Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi nin ve zindanlardaki tüm yusufilerin yanında olduğunu haykırdı.

Sunumunu Abdulkadir Bakımlı’nın yaptığı etkinlikte özetle şunlara değinildi:

"Özellikle şu konuya dikkat çekmek isterim. Biz buraya sadece mursi için sadece mısır için ya da sadece suriye için toplanmadık. Biz buraya  işkence görmüş, zulme maruz kalmış tüm mustazaf kardeşlerimiz için toplandık. Mursi bizim için bir sembol, yakup köse de aynı şekilde. Amacımız Sadece var olan durumu tek tipleştirip, insanların bu konulara olan tepkisini bu kanal aracılığıyla yoğunlaştırmasıdır. Aynı zaman da Müslümanlar arasında var olan ayrılıklara bu köprülerle organik bağ kurmaktır amacımız."

Abdussamet Boluk gündemi vurgulayan basın açıklaması metnini okudu.

mursi_eylem-adana-20141228-01.jpg

mursi_eylem-adana-20141228-02.jpg

mursi_eylem-adana-20141228-03.jpg

mursi_eylem-adana-20141228-04.jpg

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Yakup Köse için basın açıklaması:

Mısır halkının oyları ile Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Muhammed Mursi 2013 yılının Temmuz ayında yapılan askeri darbe sonucu Sisi yönetimi tarafından zindana atılmıştı. Başta ABD olmak üzere Batılı devletlerin desteğiyle gerçekleşen bu darbe Batı’nın demokrasi, özgürlük ve eşitlik söylemlerinin ne kadar sahte ve anlamsız olduğunu da bütün dünyaya gösterdi. Mursi’nin devrilmesi için Sisi’ye destek yarışına giren Suud, Birleşik Arap Emirlikleri gibi devletler ise Âlem-i İslam’ın hangi zihniyete sahip yöneticiler tarafından yönetildiğini ortaya koydu.

Bu arada başta sayın Mursi ve arkadaşları olmak üzere Mısır’ın kahraman devrimcileri ilk günden itibaren katil Sisi cuntasına karşı direndiler. Rabia Meydanı’ndaki destansı direniş vasıtasıyla bütün dünya Ümmet-i Muhammed’in yiğit evlatlarının, İhvan’ın kahraman gençlerinin hürriyet ve adalet için neleri göze alabileceklerini gördü. Dünya var oldukça Rabia Meydanı’nda kanla yazılan tarih hiç bir zaman unutulmayacak, Mısır’ın kahraman devrimcileri Ümmetimizin tarihinde birer kahramanlık destanı, hürriyet meşalesi olarak yerlerini alacaklardır.

Bizler Türkiye’nin 40’a yakın ilinde sabahın bu saatinde bir araya gelen Türkiyeli gençler olarak başta Cumhurbaşkanı Mursi olmak üzere Mısır’ın kahraman devrimcileriyle gurur duyuyoruz. Artık Âlem-i İslam’ın geleceği, kaderi ortaktır. Kudüs’ün, Kahire’nin, Şam-ı Şerif’in geleceği aynı zamanda İstanbul’un, Konya’nın, Diyarbakır’ın da geleceğidir. İçinde bulunduğumuz bu durumdan hep birlikte, saflarımızı sıklaştırarak, yeniden kardeş olarak çıkmaktan başka da yolumuz yoktur. Biz gücün, zorbalığın hakim olduğu bir dünya değil; adaletin, barışın, kardeşliğin hakim olduğu bir dünya istiyoruz. Bunun tek yolu da İslam’ın diriltici nefesidir ve bugün dünya her zamandan daha çok bu nefese, ruha muhtaçtır. Âlem-i İslam’ın dört bir tarafını kaplayan bu kara bulutlar mutlaka bir gün dağılacak ve Müslümanlar da dünyadaki diğer insanlar gibi hür bir şekilde yaşayacaklardır.

Buradan bir kez daha bu coğrafyanın gençleri, evlatları olarak yüreklerimizin yeryüzünün dört bir yanında zalimlere karşı direnen mazlumlarla, ezilenlerle olduğunu ilan ediyoruz. Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin şahsında Mısır’ın kahraman devrimcilerini bir kez daha selamlıyor, bu asil mücadelede sonuna kadar Mursi ve arkadaşlarının yanında olacağımızı haykırıyoruz.

Ayrıca 28 Şubat darbesinin mazlumlarından olan Gazeteci-Yakup Köse kardeşimize de özgürlük istiyoruz. Devlet yıllarca zulmettiği Yakup Köse’nin ve onun gibi mağdur edilen zindanlardaki yüzlerce mahkumun yakasından artık düşmelidir. Yeni Türkiye geçmişin izleriyle hesaplaşmaya ancak bu mazlum insanları özgürleştirerek başlayabilir.
Çağrımıza icap ederek sabahın bu vaktinde burada toplandığınız için hepinize teşekkür ediyoruz. Allahu Teâla zindanlardaki tüm mazlumların, Müslüman kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Rabbimiz mazlumların acılarını, gözyaşlarını dindirsin. Bizlere İslam’ın, barışın, kardeşliğin, adaletin, gerçek hürriyetin hakim olduğu günleri görmeyi nasip etsin…

Müslümanlar Abussamed Yıldırım’ın okuduğu duaya Amin dedi

Dua:

Sakın, Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Ancak, Allah onları (cezalandırmayı), korkudan gözlerin dışarı fırlayacağı bir güne erteliyor.(ibrahim 42)

ÜMMET'E DUA

Ey güç ve izzet sahibi RABBİMİZ Ey yücelik ve cömertlik sahibi RABBİMİZ

Mısırda, SURİYEde Filistinde, IRAK'da Arakanda, ÇEÇENİSTAN'da Türkiyede ve dünyanın her yerinde senin davan için kıyam halinde, cihatta bulunan ve zindanlara atılan müslüman kardeşlerimize yardım et!

Allahım onların gönüllerini birleştir. Allahım onların attıklarını isabet ettir. Allahım onların ayaklarını sabit kıl!

Senin ve onların düşmanlarına karşı onlara yardım et! Azgın siyonistler, emperyalistler ve onların içimizdeki yardakçıları bozgunculukta ve taşkınlıkta bütün sınırları aştılar. Ey Rabbim sen onlara yetersin,onların gücleri sana yetmez! Birliklerini dağıt,onları diğer azgınlaşanlar için ibret kıl!

Ey Hak olan RAbbimiz aşağılanmayı ve cezayı onların üzerine indir

Ey Rabbim senin sözün kesin ve haktır. Buyuruyorsun ki bana dua edin sana icabet edeyim.

Ey Rabbim işte bu sana olan duamızdır.Buna karşılık verecek sensin

Ey Rabbim işte elimizden gelen budur ve tek güvencemiz sensin.

Şanı yüce olan Allah'tan başka hiçbir güç ve kuvvet yoktur.

Allah’ım bu bela ve musibetleri başımızdan kaldır

Allah’ım Müslümanları uyanışına ve ittifakına vesile kıl

Allah’ım Zalimlerin yıkılışına ve mahvoluşuna vesile kıl

Allah’ım hainlerin tuzaklarını boşa çıkar

Allah’ım bize razı olacağın işleri nasip et

Allah’ım Müslümanları hayırda muvaffak ve cihatta muzaffer kıl

Allah’ım Şehadeti nasip et ve Şehitlerin kanını bereketli kıl

Amin..

Yapılan duanın ardında çay ve simit ikramı yapıldı

HABERE YORUM KAT