1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Adana'dan Darbecilerin Katliamına Tepki
Adanadan Darbecilerin Katliamına Tepki

Adana'dan Darbecilerin Katliamına Tepki

Adana'da, Mısır'da yaşanan katliam protesto edildi.

27 Temmuz 2013 Cumartesi 17:14A+A-

3 Temmuz Askeri Darbesini meydanlarda gösterilerle protesto eden Mısır halkı, dün gece Mısır ordusunun saldırısına uğramış ve meydan bir anda katliam alanına dönüşmüştür.

Adanalı Müslümanlardan Mısırda darbeci sisi ve yandaşlarının dün gece Müslüman kardeşlere karşı yaptıkları katliamlara yönelik basın açıklaması gerçekleştirildi.

Bugün saat 14.00 te beş ocak meydanında önce şehitler için gıyabi cenaze kılındı. Akabinde başta Mısır ve tüm dünya mağdur ve mazlumları için dua yapıldı. Akabinde Sivil Toplum Kuruluşları adına Adyar başkan yardımcısı ve Adana Sivil Toplum Platformu sekreteri Ali AYGÜN aşağıdaki basın açıklamasını yaptılar.

adana_misir_protesto-(8)-001.jpg

adana_misir_protesto-(2)-001.jpg

adana_misir_protesto-001.jpg

adana_misir_protesto-(4)-001.jpg

adana_misir_protesto-(5).jpg

adana_misir_protesto-(6).jpg

adana_misir_protesto-(7).jpg

adana_misir_protesto-(3).jpg

FİRAVUNLAR İŞ BAŞINDA

Tarih boyunca firavunlar ile Musaların savaşlarına sahne olan Mısır, bugün tarih tekerrür edercesine yine firavunların Müslüman katliamına sahne oldu. Dün gece itibarı ile ve halen devam eden devam edeceği sinyalleri veren darbecilerin yaptığı Müslüman katliamında şu ana kadar 200’un üzerinde şehit ve beş binin üzerinde yaralı var. Ölü sayısı her geçen saat daha da artmaktadır.

Diğer taraftan, içlerinde kadınların ve çocukların da bulunduğu bir grup sivil saldırılardan kaçarak el-Kaid İbrahim Camisi’ne sığınmıştır. Etrafı “Baltacılar” tarafından sarılan camide mahsur kalan siviller hayati tehlike altında kurtarılmayı beklemektedir.

Mısır’daki Rabia Al Adeviyye Meydanı’nın yanı sıra, çok sayıda sivilin toplandığı diğer meydanlara yönelik de askeri cunta rejimi tarafından daha büyük bir katliamın gerçekleştirileceği korkusu duyulmaktadır.

Başta temel uluslararası anlaşmalar olmak üzere, tüm hukuki normlar, insan hakları ve özgürlükleri tüm dünyanın gözleri önünde General Sisi ve askeri rejim yetkilileri tarafından ihlal edilmiş, insanlığa karşı suç işlenmiştir.

Adana Sivil Toplum Kuruluşları olarak özgür iradenin, seçme ve seçilme hakkının ve insan haklarının pervasızca ihlal edildiği bu gelişmeleri derin bir endişe içinde izlemekte ve tüm dünyanın yaşananlara karşı harekete geçmesi çağrısında bulunmaktayız.

Uluslararası yetkili mercileri, yönetimleri, sivil toplum kuruluşlarını, dini liderleri, insanlık ailesine mensup tüm vicdan sahibi kişileri ve dünyayı;

— Mısır’da yaşanan katliamların durdurulması için acilen gerekli adımları atmaya,


— Meydanlara yönelik gerçekleştirilmesi kuvvetle muhtemel askeri operasyonları engellenmeye çağırıyoruz.

Müslüman kardeşlerin 20 günü aşkın zamandır milyonlar ile yaptıkları eylemlerinde hiçbir kamu malına, hiçbir özel mülkiyete ve kişiye zarar verilmezken darbeci zihniyetin yaptıkları ortadadır. Ama halen sözde batı ve batının uyduları katliamlar yapan, işkenceler yapan, hak ihlallerinde bulunan sisi ve avenelerine darbeci diyememekte ve darbecilerin yanında yer almaktadırlar.

Mısırda yaşanana darbe ve akabinde darbecilerin yaptıkları katliamlar bütün dünyanın gözleri önünde yaşanırken, halen dünyanın sesizliğini koruması manidardır. Biz Adanalı Müslümanlar ve sivil toplum kuruluşları olarak bu yaşananlar karşısında sesiz durmayacağımızı, kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağımızı ilan ediyor. İnsanlığını kaybetmemiş herkesi ve herkesimi bu yapılan darbe ve katliamlara karşı seslerini yükseltmelerini ve mağdur ve mazlumdan yana tavır koymalarını acil bir şekilde bekliyoruz. Zalimler her ne kadar zulümleri ile ayakta kalacaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlardır. Çünkü her firavunun bir Musa’sı vardır.

Yaşasın hak, adalet ve özgürlük mücadelesi veren günümüz Musaları.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum