1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Adana'daki "Rakı Festivali" Rezilliği Protesto Edildi
Adana'daki "Rakı Festivali" Rezilliği Protesto Edildi

Adana'daki "Rakı Festivali" Rezilliği Protesto Edildi

Adana Tarihi ulu camiinde Sabah namazı sonrası Rakı Festivaline karşı Sivil Toplum Kuruluşlarınca basın açıklaması ve dua eylemi yapıldı.

14 Aralık 2015 Pazartesi 01:10A+A-

Sabah namazında Adana Ulu Cami'de buluşan vatandaşlar namaz sonrası camii önünde toplanarak tepkilerini dile getirip dua ettiler.

Etkinliğe Asımın Nesli Derneği Başkanı Hacı Ali Doğan, Din Görevlileri Birliği (DİN-BİR-DER) Adana Şube Başkanı Bilal Düzbayır, Mazlum Der Adana İl Başkanı Orhan Göktaş , Özgür-Der Adana Temsilciliği adına Recai Ağuş, Verenel Derneği Adana Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mutafoğlu iştirak etti.

Asımın Nesli Derneği Başkanı Hacı Ali DOĞAN sabah namazını eda ettikleri yerin 500 yıllık bir geçmişi olduğunu, Rakı Festivalinin yapıldığı mekanlar da dahil edildiğinde yaklaşık  1000 yıllık bir kültürün merkezinde olduklarını ifade ederek yetkililerin bu çirkinliğe izin vermesinin kendileri için kötü bir hayal kırıklığı olduğunu dile getirdi. Doğan konuşmasının ardından basın açıklamasını okudu.  Rakı Festivaline tepki amacı ile düzenlenen basın açıklaması Din-Bir-Der Başkanı Bilal Düzbayır'ın yaptığı dua ile sona erdi.

İşte basın açıklamasının tam metni:

ADANA BU REZALETİ HAKETMİYOR..

Adanamızın en hassas mekanlarından tarihi büyüksaat önünde ve beş camii ile iki tarihi medresenin tam ortasında “Kebap ve Şalgam Festivali” sahte ismi ile inatla düzenlenen RAKI FESTİVALİ Adana’ya yakışmamıştır.

Üç gün boyunca mukaddes değerlerimizin hiçe sayıldığı bu çirkin etkinliği şiddetle kınıyor, kanuni görevlerini yerine getirmeyen mülki idarecileri de Allah’a havale ediyoruz.

Defalarca belirttiğimiz gibi bu etkinliğin inançlarımızla bağdaşmadığı gibi yasal mevzuat açısından da gerçekleştirilmesi mümkün değildir. Sayın Adana valisi konuyla ilgili yaptığı açıklamada böyle bir etkinliğe izin vermeyeceklerini açıklamış ve tepkilerin dinmesini sağlamıştı. Ancak yaşanan hadise sayın valiyi tekzip etmiştir. Bu durum Mülki idarenin yetkinlik sorunu yaşadığını ortaya koymaktadır. Adana’nın valisine cephe alan, alay eden bir avuç rakıcı güruha hiç kimse güç yetiremediği ve tarihi mekânlarımızı koruyamadığı gibi olayın çerçevesi biraz daha genişlemiş ve tarihi ulucamii yanına kadar masalar atılmıştır. Üstelik Böylesine hassas bir günde Sayın Adana valisi maalesef şehirde bulunmamaktadır.

Bizler Adana değerlerinin kirletilmesine duyarsız kalmak istemeyen gönüllü sivil toplum kuruluşları olarak bütün nefretimizle bu iğrenç etkinliği tekrar tekrar lanetliyoruz ve Adana Valisi Sayın Mustafa Büyük’ün sözünü tutmasını bekliyoruz.

Kaynak: Islah Haber

HABERE YORUM KAT

1 Yorum