1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Adana'da Adeviyye Nöbetinde İlk Gün
Adanada Adeviyye Nöbetinde İlk Gün

Adana'da Adeviyye Nöbetinde İlk Gün

Her Meydan Adeviyye Olsun etkinliği çerçevesinde Adana'da 5 gün sürecek eylemler düzenleniyor.

19 Ağustos 2013 Pazartesi 10:33A+A-

Nesibe DOĞRUYOL'un haberi:

Adana Ümmet ve Kardeşlik Platformu altında birleşen sivil toplum kuruluşları Mısır'da yaşanan darbe ve sonrasındaki katliamları protesto etmeye devam ediyor. Darbe yönetiminin Mısır halkının gösteri yaptığı Adeviye Meydanı'na operasyon düzenleyerek binlerce insanı katletmesi üzerine başlayan gösterilere Adanalılarda destek verdi.

5 Gün 5 Ocak Meydanındayız etkinliğinde bu akşam toplanan 500 kişi Adeviyye'deki nöbeti devraldı. Ezgi ve sloganlarla başlayan eylem yatsı namazına kadar devam eden program saat 23:00 sularında sona erdi. 

Açılış konuşmasını yapan sunucu, Mısır'da tam anlamıyla bir katliamın yaşandığını söyleyerek şöyle devam etti. "Savaşlar karşılıklı yaşanır, Mısır'da yaşanan bir savaş değildir. Bizler insani vazifemizi yapmak için buradayız. Gölcük depremini yaşayan birisi, bir başka deprimi yaşayanlara yardım etmediği için kendini suçladığını söyledi. "Keşke benim başıma da gelmeden evvel yardım etseydim" diyor. İşte biz de elimizin taşın altına koyup, kardeşlerimiz için bir şey yapmalıyız. Mısır'da gerçekleşen Amerikan'ın istediği değil Allah'ın dilediğidir. Mursi Amerika'nın çıkarlarını yıkmaya kalkınca işlerine gelmedi. Musa her zaman kazanandır. Gözyaşlarınız, kalemleriniz ve dualarınızda Firavun'u boğun."

5 Gün 5 Ocak Meydanındayız etkinliğinin ilk günkü konuğu olan Muhammed Özkılınç Hoca, Mısır hakkında değerlendirmede bulunup, Müslümanların her zaman galip geleceğini söyledi.

"Meydanlara indiğinizden dolayı sizi eleştiren olursa onlara şu soruyu sorun: Bedir de kazanan taraf kimdi? Önemli olan güç değil, haklılıktır. Bugün katliamlardan dolayı yüreğimiz yansa da, şehitler İslam ümmetinin kazanımıdır.  Güce tapanlar Talut ve Calut'u, Ashab-ı Uhdud'da krala karşı duran çocuğu hatırlasınlar."

Özkılınç Hoca, katliamların Şia, krallar ve Batılılar tarafından desteklendiğini hatırlatarak, baharın Mısır'da kazanıldığı zaman tüm ümmetin kazanacağını söyledi. 

"Batılılar saltanatlarını Müslüman kanları üzerine kurdular. Baharın kalbi Mısır'dır. Karınca misali safınızı belli edin. Duanın menzili yoktur, mazlum olduğunuzu bilerek dua edin. Çünkü mazlumun duasından perde yoktur. Konuşması gereken zamanlarda konuşmayanlar var. Neden mazlumların sesine ses vermiyorsunuz. En küçük meselelerde okyanus ötesinden açıklamalar yapıp diyalog, insan hakları diyenler... Bir Müslümanın aylık 400 dolar harcadığınız köpekleriniz kadar kıymeti yok mu? Acaba dünya Mısır direnişi gibi bir direniş daha görür mü? Ashab-ı Uhdud'da 80 bin Müslüman hendeklere atılarak yakıld. O kral 80 bin insanı diri diri yakacak kadar zalimdi. O Müslümanlar imanlarından vazgeçmek yerine yanmayı tercih etti."

Mazlum halkları selamlayan Muhammed Özkılınç, direnen Müslüman halkarın hak üzerinde olduklarını söyleyerek konuşmasını bitirdi.

adana-adeviyye-nobeti_misir01.jpg

adana-adeviyye-nobeti_misir02.jpg

adana-adeviyye-nobeti_misir03.jpg

adana-adeviyye-nobeti_misir04.jpg

adana-adeviyye-nobeti_misir05.jpg

(Sütunhaber)

HABERE YORUM KAT