1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Adalet Bakanı Bozdağ: Gülen İçin ABD'ye İkinci Bir Yazı Gönderdik
Adalet Bakanı Bozdağ: Gülen İçin ABD'ye İkinci Bir Yazı Gönderdik

Adalet Bakanı Bozdağ: Gülen İçin ABD'ye İkinci Bir Yazı Gönderdik

Adalet Bakanı Bozdağ, Fethullah Gülen'in tutuklanması amacıyla ABD'ye ikinci bir yazı gönderdiklerini bildirdi.

02 Ağustos 2016 Salı 13:07A+A-

AA’da yer alan habere göre, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Grup Toplantısı için geldiği Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Türkiye-ABD ilişkileri ve dostluğu” bakımından Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini belirten Bozdağ, Gülen'in yargı huzuruna çıkarak âdil bir şekilde yargılanması gerektiğini söyledi.

“ABD'ye İkinci Bir Yazı Gönderdik”

Bozdağ, Fetullah Gülen'in “acilen yakalanması ve tutuklanması” taleplerini içeren dosyayı ABD'ye gönderdiklerini anımsatarak, “Fetullah Gülen'in tutuklanması amacıyla ABD'ye ikinci bir yazı gönderdik.” dedi.

İlk yazının ardından Gülen'in neden acilen tutuklanması gerektiğinin nedenlerinin de yer aldığı ikinci yazıyı ABD'ye gönderdiklerini belirten Bozdağ, şöyle devam etti:

“İlk yazımız üzerine bizden istedikleri bilgileri, ‘Neden acildir?’ diye sordukları sorulara yanıt verdik. ‘Darbe teşebbüsünde Fethullah Gülen'in parmağının olduğuna ilişkin ciddi iddialar, ifadeler var. O yüzden acilen tutuklanması gerekir, üçüncü ülkeye kaçabilir şeklinde istihbarî bilgilerimiz var.’ diye yazdık, gönderdik.”.

“Umarım ABD Gülen'i Türkiye'ye İade Eder”

ABD'ye ziyaretlerinde de gerçekleştirecekleri görüşmelerde Gülen'in iadesini talep edeceklerini vurgulayan Bozdağ, “Ben umarım ki ABD bu konuda Türkiye'nin lehine, demokrasi ve hukuk devleti olmanın gereklerine uyar ve bu terör örgütü liderini Türkiye'ye iade eder.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum