1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Ablukayla Katar’ı Rehin Almaya Çalışıyorlar
Ablukayla Katar’ı Rehin Almaya Çalışıyorlar

Ablukayla Katar’ı Rehin Almaya Çalışıyorlar

Yeni yazısında Katar’a yönelik ablukayı mercek altına alan Kenan Alpay, krizin derinliğine iniyor ve Müslümanları bekleyen muhtemel zorluklara işaret ediyor.

06 Haziran 2017 Salı 05:01A+A-

Kenan Alpay’ın yazısından bir bölüm şöyle:

Amerika ve Körfez’in Katar Ablukası

Kimi belirtilerine rağmen Katar’a yönelik Körfez ülkelerinin abluka kararı neredeyse yıldırım hızıyla icra edildi. 23 Mayıs’ta Katar resmi haber ajansında Amerikan karşıtı ve İran’a destek mahiyetinde kimi beyanlar Emir El Sani’ye isnat edilerek yayınlandı. Tüm yalanlamalara rağmen Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne ait kanallar tarafından haber hızla yaygınlaştırıldı. Üzerine Katar’daki Mısır, Suudi Arabistan, Bahreyn, Kuveyt ve BAE büyükelçilerinin 24 saat içerisinde ülkeyi terk etmeleri yönünde bir çağrı da Katar Dışişleri Bakanı’na isnat edilerek dolaşıma sokuldu. Haberlerin uydurma olduğu ve Katar’a yönelik siber saldırı iddialarına rağmen gerilimin tırmandırılması bir türlü engellenemedi. Çünkü adı geçen ülkeler hem Katar’ın resmi sitelerine erişimi hem de El Cezire gibi kanallara erişimi bloke edip kapatmışlardı.

Aşikâr olan şu ki Katar’ı tecrit ve abluka altına alma operasyonu siyasi ve iktisadi olmaktan daha öteye stratejik bir rehin almayı hedefliyor. (…)

Yazının devamı >>>