1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Abdullah Buhari Son Yolculuğuna Uğurlandı
Abdullah Buhari Son Yolculuğuna Uğurlandı

Abdullah Buhari Son Yolculuğuna Uğurlandı

İstanbul'da düzenlenen suikast sonucu katledilen Özbek asıllı Abdullah Buhari, Fatih Camiinde son yolculuğuna uğurlandı.

12 Aralık 2014 Cuma 17:00A+A-

Türkiye'de suikastların ardı arkası kesilmiyor. Suikastların merkezi haline gelen İstanbul'da son kurban Özbek asıllı alim Abdullah Buhari oldu. Fatih Camii'nde Cuma namazına müteakiben kılınan cenaze namazında Buhari'yi talebeleri ve sevenleri tekbirler eşliğinde son yolculuğuna uğurladı.

Cenaze namazını kılan Buhari'nin talebe ve sevenlerinin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Kılınan cenaze namazının ardından kısa bir konuşma yapan Abdullah Buhari'nin talebesi öldürülmekle bitmeyeceklerine vurgu yaparak, “10 Aralık tarihinde sabah vaktinde şehid edilen Abdullah Buhari hocamız İslam düşmanı bir tağuttan, üstüne basa basa söylüyorum Özbekistan'ı idare eden bir tağutun idaresinden hicret etmek zorunda kalmıştır. Abdullah Buhari Allah'ın dininin hükümlerini, hatta namazın yasaklandığı bir ülkede İslam Kerimov diktatörünün zulmü sebebi ile hicret eden binlerce Müslümandan sadece bir tanesidir. Abdullah Buhari kısa sürede hicreti yaşadığı gibi hayatını da şehadetle taçlandırdı. Onu şehid eden katiller şunu bilsinler ki, İslam davasına inanan, yeryüzünde Allah'ın dinini hakim kılmak için mücadele eden müminler öldürülmekle bitmezler. Bu güne kadar yüzlerce talebe yetiştiren Abdullah hocamızı son yolculuğuna uğurlarken, talebeleri olarak Rabbimizin huzurunda bir kez daha söz veriyoruz ki şehidlerimizin yolunu sürdüreceğiz. İslam davasından ayrılmayacağız. Son nefesimizi verene kadar onun yolunu sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.   (İLKHA)

abdullah_buhari-20141212-01.jpg

abdullah_buhari-20141212-02.jpg

abdullah_buhari-20141212-03.jpg

abdullah_buhari-20141212-04.jpg

abdullah_buhari-20141212-05.jpg

abdullah_buhari-20141212-06.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum