1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Abdulgafur: Mısır’da Artık Halkın Çıkarları Önde
Abdulgafur: Mısır’da Artık Halkın Çıkarları Önde

Abdulgafur: Mısır’da Artık Halkın Çıkarları Önde

Nur Partisi Başkanı İmad Abdulgafur Anadolu Ajansına açıklamalarda bulundu.

14 Ekim 2012 Pazar 16:18A+A-

Mısır’daki Selefi eğilimli Nur Partisi Başkanı İmad Abdulgafur AA muhabirine önemli açıklamalarda bulundu. “Mısır’da devrimin hedeflerine ulaşması yolunda, meclis, şûra ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine hile karıştırılmaması gibi olumlu süreçler atlatıldı. Artık önümüzdeki dönemde hedef, idari ve iktisadi reformlar olmalı” diyen Abdulgafur, “Her yerde Suriye halkının haklarını savunuyoruz. Din sadece Ortadoğu ülkelerinde değil, diğer ülkelerde de siyasette etkin rol oynamaktadır. Bu gerçeği Amerika Birleşik Devletleri seçimlerinde bile görebiliyoruz. Müslümanlar olarak maddi ve manevi bütün bu kaynaklarımızı seferber edip yakın zamanda ekonomi devi olmalıyız’’ diye konuştu

Mısır Nur Partisi Başkanı İmad Abdulgafur, ‘’Mısır’da devrimin hedeflerine ulaşması yolunda, meclis, şûra ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine hile karıştırılmaması gibi olumlu süreçler atlatıldı. Artık önümüzdeki dönemde hedef, idari ve iktisadi reformlar olmalı’’ dedi.

Mısır’daki Selefi eğilimli Nur Partisi Başkanı İmad Abdulgafur 25 Ocak Devrimi öncesine dönük hatırlatmalarda bulunarak, ‘’Halkın büyük bir bölümü yoksulluk sınırı altında yaşıyor ve günlük iki dolarla geçinmeye çalışıyordu. İşsizlik oranı yüzde 12 seviyesini aşmıştı. Buna karşın ekonomik kaynakları elinde bulunduran 35 aileye karşı ekonomik ve siyasal haklarını savunmak için umutsuz bir mücadele sürüyordu’’ diye konuştu.

Mısır’daki devrimin hedeflerini ve mevcut durumu değerlendiren Abdulgafur şunları söyledi:

‘’Mısır’da devrimin hedeflerine ulaşması yolunda, meclis, şûra ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine hile karıştırılmaması gibi olumlu süreçler atlatıldı. Bunlara ek olarak kasım ayında referanduma sunulması beklenen yeni anayasa çalışmaları ve emniyet birimlerindeki sıkıntıların giderilmesi için adımlar atılıyor. Artık önümüzdeki dönemde hedef, idari ve iktisadi reformlar olmalı.’’

Mısır’da çıkarlarını koruyacak stratejik müttefiki kalmayan İsrail’in rahatsızlığına değinen Abdulgafur, ‘’Mübarek döneminde İsrail’in çıkarları Mısır halkının çıkarlarının önündeydi’’ dedi.

“Suriye halkının haklarını savunuyoruz”

Suriye sorununa da değinen Abdulgafur, birçok Suriyeli yetkiliyle görüştüğünü ve Mısırlıların Suriye halkının yanında olduğunu belirterek, ‘’Her yerde Suriye halkının haklarını savunuyoruz. Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi de Birleşmiş Milletler, Tahran ve Mısır Meclisinde yaptığı konuşmalarında bu konuya öncelik veriyor’’ diye konuştu.

Dinin siyasete olan etkisinden bahseden Abdulgafur, ‘’Din sadece Ortadoğu ülkelerinde değil, diğer ülkelerde de siyasette etkin rol oynamaktadır. Bu gerçeği Amerika Birleşik Devletleri seçimlerinde bile görebiliyoruz’’ şeklinde konuştu.

“AK Parti Deneyimli Bir Parti”

AK Parti hakkındaki düşüncelerini dile getiren Abdulgafur, ‘’Adalet ve Kalkınma Partisi çok deneyimli bir parti. Özellikle ekonomik alandaki tecrübelerinden faydalanmak gerekir. Müslüman devletler olarak tabii ve insani kaynaklara sahibiz. Bize çalışmayı, kazanmayı ve yaptığımız işi en güzel şekliyle yapmamızı öğütleyen bir dini kültüre sahibiz. Müslümanlar olarak maddi ve manevi bütün bu kaynaklarımızı seferber edip yakın zamanda ekonomi devi olmalıyız.’’

HABERE YORUM KAT