1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD’nin Suriye'de Çözüm Önerisi: “Tecrit”
ABD’nin Suriyede Çözüm Önerisi: “Tecrit”

ABD’nin Suriye'de Çözüm Önerisi: “Tecrit”

Suriye halkı katliamla karşı karşıya... Rusya Esed yanlısı tutumunu sürdürürken ABD’den tecrit önerisi geldi.

07 Mart 2012 Çarşamba 02:18A+A-

 

Suriye'deki şiddet ve baskı devam ederken halk katliamdan kurtulmak için yollara düştü. Öte yandan ABD en iyi çözümü, rejimin tecrit edilmesi olarak önerirken, Rusya ise Esed yanlısı tutumunda ısrar ediyor.

Bombardımandan Kaçış

Suriye'deki operasyonlar Humus'un Rastan semti ve İdlib'te yoğunlaştı. Bombardımandan ve kış şartlarından kaçan yüzlerce Suriyeli, komşu Lübnan'a sığınıyor.

Kaçış Köprüsünü de Bombaladılar

Muhalifleri ortadan kaldırmak için her türlü yola başvurmaktan çekinmeyen Suriye ordusu, yaralıların Lübnan'a kaçmak için kullandığı köprüyü de bombaladı.

Uluslararası güçler ise Suriye'de çözüm konusunu tartışmaya devam ediyor.

McCain’in Askeri Müdahale Çağrısına Obama’dan İtiraz

ABD'de Cumhuriyetçi Senatör John McCain'in Suriye'ye askeri müdahale çağrılarına Başkan Barack Obama'dan itiraz geldi. Obama, "Amerika Birleşik Devletleri'nin Suriye'ye tek taraflı askeri müdahalede bulunabileceğini düşünmek hata olur" dedi.

Suriye'de krizin kolay çözümü olmadığını belirten Başkan Obama, "Esed, eninde sonunda gidecek" şeklinde konuştu.

Daha önce de Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, en iyi çözümün Esed rejiminin tecrit edilmesi olduğu belirtilmişti.

Suriye’de Putin Sevinci

Şam yönetimine en büyük desteği veren Putin'in, Rusya'da 4 yıl aradan sonra yeniden devlet başkanlığına seçilmesi Suriye'de büyük sevinçle karşılanmıştı. Moskova yeni dönemde de Esed'in arkasında sonuna kadar yer alacağının sinyallerini veriyor.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, muhalefetin Esed yönetimiyle mücadeleyi bırakması konusunda ısrarlı olduklarını belirtti.

Diplomatik Misyonlar Bir Bir Kapatılıyor

Amerikan, İngiliz ve Fransız büyükelçiliklerinin ardından Kanada da, Suriye'deki diplomatik misyonunu kapattı. İspanya ise Şam'daki büyükelçiliğini kapatmak istediğini açıkladı.

 

Benzer İşkence Görüntüleri BM’de de Varmış

Bu arada, Birleşmiş Milletler, bir İngiliz televizyon kanalında yayımlanan Suriyeli hastalara hastanede işkence yapıldığına dair görüntülerin benzerinin kendilerinde de bulunduğunu açıkladı.

İşte o görüntüler:

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum