1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. ABD'nin Saldırıları İstanbul'da Protesto Edildi
ABD'nin Saldırıları İstanbul'da Protesto Edildi

ABD'nin Saldırıları İstanbul'da Protesto Edildi

ABD savaş uçaklarının Suriye'de birçok muhalif direniş grubunun mevzilerini ve sivil halkı vurması Taksim’deki İstiklal Caddesi’nde protesto edildi.

24 Eylül 2014 Çarşamba 00:07A+A-

HAKSÖZ-HABER

IŞİD’i durdurma bahanesiyle ABD öncülüğünde kurulan koalisyon güçlerinin Suriye’de birçok direniş grubunun mevzilerini ve sivil halkı bombalaması üzerine İstanbul Beyoğlu’nda bulunan İstiklal Caddesi üzerindeki Galatasaray Lisesi önünde protesto eylemi düzenlendi.

Öncü Nesil İnsani Yardım Derneği’nin çağrısıyla toplanan ve çeşitli STK temsilcilerinin de destek verdiği bir grup, “IŞİD Bahane; Hedef Suriye Halkı ve Devrimidir!” yazılı bir pankart açarak ABD saldırılarını telin etti.

Grup adına açıklama yapan İmkan-Der Başkanı Murat Özer, bombalanan yerlerin büyük bölümünün sivil yerleşim bölgeleri olduğunu öne sürdü. Özer, bombalanan diğer yerlerin de Esed rejimine karşı mücadele eden muhaliflerin karargahları olduğunu anlattı. 

Özer, ABD'nin öncülüğündeki hava saldırılarında aralarında yardım görevlilerinin bulunduğu Türklerin de öldürüldüğünü belirterek, "Suriye'de vurulan karargah diye söyledikleri yerlerde, 8 bebek öldürüldü, 55 kişi hayatını kaybetti. Ve bunların içerisinde 25 Türkiyeli Müslüman bulunuyordu. Bu 25 Türkiyeli, Suriye halkının yanında Esed'e karşı onurlu bir şekilde direnmek için giden insanlar ve bir kısmı yardım görevlileriydi" diye konuştu. 

isid-bahane.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum