1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. ABD'nin Kudüs Provokasyonu Muş'ta Protesto Edildi
ABD'nin Kudüs Provokasyonu Muş'ta Protesto Edildi

ABD'nin Kudüs Provokasyonu Muş'ta Protesto Edildi

ABD’nin Kudüs’ü işgalci İsrail’e başkent yapma girişimi Muş’ta tertiplenen iki ayrı eylemle protesto edildi.

09 Aralık 2017 Cumartesi 16:06A+A-

7 Aralık Perşembe günü saat 12:30’da Muş Alparslan Üniversitesi kampüsünde Öğrenci Konseyi ve Öğrenci Toplulukları tarafından ve 8 Aralık Cuma günü saat 13:00’te Muş Belediye Meydanında Amerika’nın elçiliğini Kudüs’e taşıma kararı ve Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını protesto gösterileri vardı.

Hem üniversitede ve hem de şehir meydanındaki gösterilere yoğun ilgi vardı. Türkiye toplumunun mazlum insanlara gösterdiği hassasiyet ve Tayyip Erdoğan’ın verdiği mesajlar tüm Türkiye’de olduğu gibi Muş'ta ilginin artmasına neden olmuştur.

İki gösteride de okunan basın açıklamalarında “Yüzyılın başından beri süren Filistin’in Yahudilere yurt edilmesi projesi ve gün be gün artan işgallerin Müslümanlar tarafından asla kabullenemiyeceği bir durum olduğudur. Amerika ve işbirlikçi konumundaki liderlerin İsrail’e tanıdıkları egemenlik hakkının direniş duvarına çarpacağı ve haçlı-siyonist ittifakının ümmete boyun eğdirmeyeceğidir.

Aramızdaki işbirlikçi liderlere de seslenerek İslam coğrafyası üzerinde yeni üretilen silahların tatbikatının yapılmasına yeteri kadar tepki vermeyen, kimseye hesap verme gereği duymadan çocukları öldürülen, kadınlarına kastedilen, İlk kıblesine el uzatılan İslam Dünyasının mensuplarına sesleniyoruz: Daha neyi bekliyorsunuz? Daha ne kadar kendi kardeşlerinize, ümmetin meselelerine sağır, dilsiz kalacak ve görmezden geleceksiniz? Filistin dar bir coğrafyada bulunan birtakım insanların meselesi değil, tüm İslam âleminin namusudur.” Denilerek bu konuda daha fazla duyarlılık çağrıları yapıldı.

Her iki gösteri de dualarla sona erdi.

erdal-eker-1.jpg

erdal-eker-2.jpg

erdal-eker-3.jpg

erdal-eker-4.jpg

erdal-eker-5.jpg

erdal-eker-6.jpg

whatsapp-image-2017-12-09-at-14.47.00.jpg

whatsapp-image-2017-12-09-at-14.48.04.jpg

whatsapp-image-2017-12-09-at-14.53.22.jpg

whatsapp-image-2017-12-09-at-14.53.21.jpg

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum