1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. ABD’nin Kudüs Kararı Kocaeli Üniversitesi’nde Protesto Edildi
ABD’nin Kudüs Kararı Kocaeli Üniversitesi’nde Protesto Edildi

ABD’nin Kudüs Kararı Kocaeli Üniversitesi’nde Protesto Edildi

ABD’nin Kudüs’ü işgalci İsrail’in başkenti ilan etmeye yönelik girişimi Kocaeli Üniversitesi’nde gerçekleştirilen bir eylemle protesto edildi.

08 Aralık 2017 Cuma 16:37A+A-

Birçok İslami kesimin öğrenci birimlerinin girişimiyle kurulan KOÜ Mescit Birliği’nin organze ettiği eylem Cuma çıkışı Umuttepe Camii önünde gerçekleştirildi.

whatsapp-image-2017-12-08-at-13.08.30.jpg

whatsapp-image-2017-12-08-at-13.08.31-(1).jpg

whatsapp-image-2017-12-08-at-13.08.31.jpg

Cengiz Sarıbaşak’ın okuduğu basın açıklamasının tam metni:

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

“Bir gece, kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye (Muhammed) kulunu Mescid-i Haram’dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa’ya götüren Allah noksan sıfatlardan münezzehtir. O, gerçekten işitendir, görendir.” (İsra–1)

Değerli basın mensupları, değerli arkadaşlar;

İslam coğrafyasındaki terör olaylarının her birinde parmağı olan işgalci israil Müslümanları kışkırtmaya yönelik aşağılık davranışlarına devam etmekte, en büyük dayanağı olan ABD ve uluslararası basın, bu terör şebekesinin faaliyetlerini meşrulaştırma girişimlerini her geçen gün artırmaktadır.

Bütün insanlık bilmeli ki coğrafyamızda dökülen bütün kanın, iç savaşın ve çatışmaların arkasında doğrudan ya da dolaylı olarak israil ve abd vardır. Siyonist devlet ve işbirlikçisi abd bütün islam ülkelerini ve bütün dünyayı ateşe vermekten kaçınmayacak kadar gözü dönmüş bir haldedir.

Yıllardan beri islamın 4 büyük hareminden biri olan Mescid-i Aksa’yı işgal altında tutan ve Kudüs ile beraber arz-ı mev’ud ideali ile islam coğrafyasında hakimiyet iddia eden ve bu hakimiyete ulaşmak için en aşağılık yöntemlere başvurmaktan çekinmeyen İsrail bugün de işbirlikçileri abd ve uluslararası basın ile Kudüs’teki varlığını meşrulaştırmaya çalışıyor.

Siyonizmin yeni kuklası Trump Kudüs’ü israilin başkenti olarak tanıyacaklarına ve necasetiyle beraber amerikan büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacaklarına dair açıklamalarda bulunuyor. Trump’ın nasıl bir kapıyı araladığını anlayacak kapasitesi yoktur. Ancak Müslümanlar, onun bile anlayacakları bir dil ile nasıl bir aptallık yaptığını göstereceklerdir. Terör şebekesi israil ve arkasındaki büyük şeytan amerika böyle bir durumda hiç ummayacakları bir neticeyle karşılaşacaklarını bilmelidirler.

Kudüs bizimdir. Kudüs bizim onurumuzdur, iffetimizdir.

Siyonizmin kuklası trump politikacıları derhal bu yanlıştan vazgeçmelidirler. Aksi halde bütün Müslümanlar yekvücut halde abd ve israilin bu densiz politikalarına çok sert ve sağlam bir duruş sergileyeceklerdir.

Müslümanlara yakışan H.Z ömer’in fethettiği, Selahaddin-i Eyyubi’nin terkar refaha kavuşturduğu ve bunu yapana kadar da tebessüm etmekten dahi imtina ettiği, Abdulhamit Han’ın siyonistere yar etmediği Kudüs’ümüzü işgal güçlerinden arındırana kadar çalışmaktır.

Gayri meşru Siyonist çeteler ile hamisi abd’nin Kudüs için aldığı karar Müslümanlar için çöplüğe atılacak değersiz müsveddedirler. Ancak Kudüs’ün kudsiyetini muhafaza etmek her Müslümanın asli vazifesidir.

Bu minvalde Kocaeli üniversitesi Mescid Birliği olarak yekvücut olmuş islam gençlerini ve ümmeti bu kudsiyeti muhafaza etmeye davet ediyoruz. Davamızın sonu Allah’a hamd etmektir.

KOÜ Mescid Birliği

whatsapp-image-2017-12-08-at-13.08.32.jpg

whatsapp-image-2017-12-08-at-13.17.34-(1).jpg

whatsapp-image-2017-12-08-at-13.17.34.jpg

HABERE YORUM KAT