1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. ABD’nin Göçmen Zulmünün Ses Kaydı Ortaya Çıktı
ABD’nin Göçmen Zulmünün Ses Kaydı Ortaya Çıktı

ABD’nin Göçmen Zulmünün Ses Kaydı Ortaya Çıktı

ProPublica sitesinin yayımladığı ses kaydında, küçücük çocukların anne babalarından koparıldıkları için ağladıkları, federal yetkililerin ise onlarla alay ettikleri duyuluyor.

19 Haziran 2018 Salı 19:23A+A-

ABD Başkanı Donald Trump'ın 'sıfır hoşgörü' politikası çerçevesinde Meksika sınırından giren göçmenlerin gözaltına alınması, çocukların ailelerinden alınıp kamplara konulmasına yönelik tepkiler büyürken ProPublica sitesinin yayımladığı ses kaydı şok etkisi yarattı.

ABD Gümrük ve Sınır Koruma'nın tesislerinin birinin içinden elde edilen ses kaydında çoğu El Salvador, Guatemala gibi Orta Amerika ülkelerinden gelen küçücük çocukların anne babalarından koparıldıkları için ağladıkları, federal yetkililerin ise onlarla alay ettikleri duyuluyor.

İçlerinde çok küçük yaşlardakilerin de olduğu 10 çocuğun anne-baba (mami-papa) diye ağlamaktan nefesleri kesilirken bir sınır koruma ajanı ''Demek burada bir orkestramız var… Tek eksiğimiz orkestra şefi'' diye alay ediyor.

'YALVARIRIM TEYZEMİ ARAYIN'

6 yaşındaki Salvadorlu bir kız çocuğu ısrarla teyzesinin telefonla aranmasını istiyor. Önüne çıkan herkese ''Sadece bir arama'' diye yalvarıyor, telefon numarasının ezberinde olduğunu söylüyor, bir konsolosluk görevlisine numarayı çabuk çabuk aktarıyor.

Hıçkırıklar arasından ''Annem teyzemle gideceğimi söyledi. Ararsanız en kısa zamanda gelip beni alacaktır'' diyor.

2300Ü AŞKIN ÇOCUK, GEÇİCİ GÖZALTI MERKEZLERİNDE REHİN

Trump yönetiminin 'ülkeye yasadışı girme girişiminde bulunan herkese kovuşturma açılması ve çocuklarının yanlarından alınmasını' içeren 'göçmene sıfır hoşgörü' politikası uygulamaya başladığı nisan ayından beri 2300'den fazla çocuk ailelerinden zorla ayrıldı.

2. DÜNYA SAVAŞI'NDAKİ GİBİ

Önceki gün ABD Başkanı'nın eşi Melania Trump bu uygulamaya ''Nefret ediyorum'' tepkisini gösterirken eski first lady Laura Bush da bunun 'ahlaksızlık' ve 'zalimlik' olduğunu söyledi. Bush, 2. Dünya Savaşı sırasında ABD'nin Japon asıllı vatandaşlarını toplama kamplarına tıkmasını çağrıştırdığını belirtti.

DOKTORLAR UYARDI: ÇOCUĞA KALICI HASAR VERİR

Amerikan Çocuk Doktorları Akademisi, çocukların ailelerinden zorla ayrılmasının çocuklarda kalıcı travma yaratacağı ve onarılması mümkün olmayan zararlar vereceği uyarısında bulundu.

İÇ GÜVENLİK BAKANI 'DEVAM' DEDİ

Dün ProPublica sitesinin yayımladığı ses kayıtlarıyla tepki korosuna Cumhuriyetçi Parti'nden seslerin de katılmasına rağmen Trump yönetimi geri adım işareti vermedi.

İç Güvenlik Bakanı Kirstjen Nielsen, Beyaz Saray'daki basın toplantısında gazetecilerin ses kaydını çalması ve çocuk istismarı suçlaması yapmasıyla karşılaştı. Ancak Nielsen, ABD Kongresi göç yasalarını yeniden yazana dek Trump yönetiminin çocukları geçici gözaltı kamplarına göndermeye devam edeceğini söyledi.

TRUMP: KATİLLER, HIRSIZLAR

Trump da Meksika üzerinden gelen göçmenler hakkında ''Katil, hırsız ve başka her türlü şey olabilirler'' diye konuşurken sıfır hoşgörü uygulanıyorsa asıl sorumlusunun kendisinin istediği şekilde göçmen yasasını değiştirmeyen Demokrat Partililer olduğunu iddia etti.

Kaynak: Sputnik

HABERE YORUM KAT

1 Yorum